Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Detektivka pro mládež se sympatickými a charismatickými příslušníky SNB a takovou tou normalizačně optimistickou náladou. Není to úplně špatný film, ale ani žádný zázrak. Ani jako dítě jsem ho neměl dvakrát v oblibě. Snad jen ten turistický oddíl na bázi skautského jsem hrdinům tohoto snímku tiše záviděl. U nás nic takového nebylo. Vždyť by to byla nevítaná konkurence pionýra... :-( Zajímavé je, jak se fenomén horolezectví nesl mezi tvůrci napříč normalizací coby ideál svobody a správného trávení volného času, srovnejme s díly paní Poledňákové s Tomášem Holým v hlavní roli... ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film s nádechem "foglarovek". Pustil jsem si to dnes na Primě víceméně náhodou a jako rýpal jsem hledal rušivé elementy, ale nenašel jediný. Film byl připraven a natočen poctivě. Natáčeni v exteriérech bylo příkladné, zápletka pak byla s nápadem, ale bez složitosti. Jaroslav Moučka byl pan herec a jasně zvedal laťku celého filmu, zbytek byl dobrej průměr. Dovolím si tímto tvrdit, že kdyby ostatní role byly obsazené těmi nejlepšími českými herci té doby, byl by považován za jeden nejlepší český film a detektivka pro mládež vůbec. 80% Česká televize, koukej jak to má vypadat. ()

Reklama

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, které se dnes již nenatočí. Herecké pojetí mladých herců je spontánní a pokaždé, co by horolezec se rád koukám na dobu, kdy pro nás byl skoba poklad a lano magická věc. Jsem rád za tuto detektivku, kde i to :„soudruhu kapitáne" jde mimo a i zatvrzelý signatář charty nedokáže přepnout program. Až film zase budou v neděli dávat, rád si uvařím kávu a při sledování zhltnu půl pekáče buchet. Bude mě dobře a to i přes to, že ve filmu neuvidím ani jeden iphone. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já sice chodil už do skautu, ale na tohle období velice rád vzpomínám i dnes. Strávil jsem v něm bezmála čtrnáct let a družinovky / oddílovky patřili k mým oblíbeným zpestřením dětství i mládí. V té době měl doma počítač 386 ještě málokdo (dnešní mládež už bez PC konzolí a chytrých telefonů nedá ani ránu), takže různé kroužky nebo sport byli jedinou šancí, jak se vyhnout nudným víkendům s rodiči na chatě, nebo makání na zahradě. Tento film jsem si pamatoval jen matně, ale párkrát jsem ho už viděl v televizi. No a dnes jsem si jej připomněl. Je to sice dětsky naivní „kriminálka“, ale slušné herecké výkony i dobrá atmosféra neztratili své kouzlo ani po tolika letech. A souhlasím s názory, že Michaela Kuklová byla kočka už v útlém věku… ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,6/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 71.8% | Nadprůměrná "klukovská" krimi, která se nám poměrně zalíbila. Pobavila a trošku toho "napětí" také nechybělo. Přesto nám to připadalo o dost delší než to ve skutečnosti je a poměrně často to bohužel ztrácelo tempo. Snad kdyby to byla naše klasika od mala tak bychom tu * asi přihodili. Přesto stojí za zhlédnutí. 65% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)
  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama