Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k tomuhle filmu mám zvláštní slabost... Letos jsem byl na dovolené v kraji pod Pálavou a samozřejmě jsem musel navštívit většinu míst, kde se film odehrává. Vyšplhal jsem k Sirotčímu hrádku, bylo pekelné vedro a komáři žrali jak vzteklí, ale stejně jsem měl radost, když jsem tu zříceninku viděl na vlastní oči...V jeskyni Na Turoldu vzpomenula film i průvodkyně, že se tam natáčely některé scény, no a o Mikulově ani nemluvě... ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,6/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 71.8% | Nadprůměrná "klukovská" krimi, která se nám poměrně zalíbila. Pobavila a trošku toho "napětí" také nechybělo. Přesto nám to připadalo o dost delší než to ve skutečnosti je a poměrně často to bohužel ztrácelo tempo. Snad kdyby to byla naše klasika od mala tak bychom tu * asi přihodili. Přesto stojí za zhlédnutí. 65% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto příběhu jsem v dětství chtěla také lézt po skalách. Na štěstí mě to brzy přešlo. Láďa Mrkvička byl jako vedoucí toho lezeckého oddílu perfektní. Takového jsme taky měli, když jsme chodily do podobného oddílu. Byl to prostě prima chlap. Pan Moučka, který hrál policejního kapitána. Ten měl pro Kocoura pochopení a jako by mu nahrazoval otce. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Klasická dobová detektivka obsahující oddíl pionýrů a rivalitu mezi mladými Medvědy končící bratrstvím, přátelstvím a vzájemným respektem, hrdinné příslušníky VB a písničky v podání Ládi Mrkvičky. Když pominu ty dobový stereotypy, tak to nebylo zas až tak hrozný pokoukání. Teleporty z města do Pavoučí jeskyně a zpátky sice bily do očí, ale mladá Kuklová byla celkem fajn a banda kolem debila Renka nakonec hrála větší roli, než jsem původně čekal. Zkrátka to sou frajeři :D ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem detektivku a dostal jsem film pro děti, kde pořád nějaký pionýři lezou po skále nebo zpívaj. A pionýr Kočička alias Kocour, kterej se snaží případ vyřešit, mi lez na nervy celou dobu. A ty další neherce v rolích pionýrů ani nezmiňuju. Většina z nich byla vyloženě na odstřel. Za povšimnutí stojí snad akorát mladá Kuklová, která byla na svůj věk docela hezká kočička. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Zámek Kotov je ve skutečnosti Státní zámek Vranov nad Dyjí ležící nad stejnojmennou obcí v okrese Znojmo, který je oblíbený nejen českými, ale i zahraničními filmaři. Objevil se již například ve filmové pohádce Nesmrtelná teta (1993) či americkém akčním snímku xXx (2002). (Zilin)
  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama