Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (348)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kolena-lakte, kolena-lakte, aneb thajský Krokodil Dundee v čiňanoch chce späť sloníka. Jackieho balet a Segalove zlámané kosti umocnené na n-tú (každý za "n" dosadí za ľubovolné reálne čislo z intervalu 0 až 100) dali vzniknúť chuťovke pre akčných fanjšmekrov (fanatikov). Po Ong-Baku som Tonymu definitívne podľahol, pretože čo tento chalan vyvádza je proste lahoda pre oko. Po dlhej dobre pocit totálnej satisfakcie a 4-minútový vstup do reštiky, bez jediného strihu poprosím zapísať zlatým písmom do memoárov bojových scén. Absolutórium nedávam len preto, že príbehová (občas až moc cukrová) vata je spolu s hercami veletrapná ("Kde je môj slon !?!") a nudí, čo je ale v tomto prípade vlastne jedno. P.S. Videné druhý krát a prihadzujem hviezdu. 90% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O něco povedenejší než jednička. Děj sice zase vůbec nedává smysl, ale řežba je to festovní. Škoda jenom, že Tony Jaa vedle toho, že je nadprůměrnej masakrátor je i opravdu velmi špatnej herec. Ne že by to zase u takovýho druhu filmu bylo až tak potřeba, ale místy je to tak hloupý až to fakt bije do očí.50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí uncut verze jsem pouze seděl a kroutil hlavou. Tony Jaa je ďábel. V závěru filmu brutálně láme všechny možné kosti, přeřezává svaly a ukazuje, kdo vládne světu bojových umění. Kdyby Protector strávil méně času nudnými pasážemi, byl kratší a obsahoval jen akční scény, nebyl by důvod k námitkám. Bohužel tomu tak není. Tony Jaa se vydává po stopách svých dvou slonů a divák jen žasne, co dokáže tenhle mladý Thajec za věci, aby zachránil "unesená" zvířata. Ve filmu jsou celkem tři výjimečné akční scény. Jedna velmi dlouhá cesta Tonyho k bossovy přes celou restauraci (hotel?). Druhá je bitka postupně s třemi soupeři přes machrujícího capoeristu Lateefa až k wrestlingové postavě Nathana Jonese(snad se nepletu). Poslední třetí je závěr filmu, ve kterém i přes bodnutí do břicha vytahuje nejbrutálnější údery, poskakuje jako opice a aby toho nebylo málo vzpomene si na staré učení, které znehybní soupeře. Tyhle scény by mě stačili na 5*, ale zbytek to natolik kazí, že slabé 3 jsou více než dost. Já bych pro svého mazlíčka nedokázal udělat to, co Tony... :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dal Ong-baku 5*, tak tady prostě musim taky, to jinak nejde. Ale musim uznat, že dějová linie neni úplně nejlepší, sice fakt, že je příběh založenej na hledání slona mi vůbec nevadil, taky nevim proč by měl, když moc možností jak se dostat k takovým soubojům neni a turnaje už jsou moc profláknutý od Van Damma, ale příběhu spíš vadí jeho neskutečná sestříhanost, bez toho by asi byl zas moc dlouhej, ale přece jen dělat takový skoky v ději neni pro diváka úplně to nejlepší, ale při troše snahy se v tom dá zorientovat a na nějakej příběh zapomenete hned, jak Tony Jaa najde někoho komu může něco zlomit, bohužel tady oproti Ong-baku už tolik nepužívá lokty do hlavy, ale za to láme ruce na všechny způsoby a ty jeho mega skoky s kolenem vpřed, to je prostě brutalitka sama. Film má hned několik opravdu výtečných soubojů a vysoko nad nima kraluje pasáž ze svatyně, ta je fakt nádherně zpracovaná a ve skvělým prostředí, ta se Prachyaovi moc povedla. Tom yum goong si taky nehraje na žádný napodobeniny úderů, tady když Tony Jaa udeří taky je cítit bolest na dva kilometry, stejně tak když rozsekaj jeho, tohle na filmech s Tonym Jaa miluju. Po těch bitkách co sem v tomhle filmu viděl, nemůžu jít pod pět a to ani když je to tak strašně sestříhaný. Fakt by to moc chtělo directors cut, ten by byl neskutečně nadupanej, doufám, že se teda Prachya Pinkaew pochlapí a naservíruje nám pořádnou akční mega jízdu prodlouženou ještě tak o půl hodiny ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)
  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama