Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako aj Superpero pise, aj ja som cumel s otvorenou pusou na perfektne prepracovane bitky, mnohe aj s dlhymi zabermi bez strihu. Samozrejme, ze dej je stupidny, ale ktoremu fanusikovi takychto akcnych filmov na tom zalezi? Tony Jaa a dalsi podali perfektny vykon, co sa tyka bojovych umeni a preto davam 5 hviezdiciek..........28.03.2008 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neber Thajci jeho slona, jinak ti nakope prdel - to je morální poselství tohoto filmu. Ale vážně - před desíti až patnácti lety bych z artistických výkonů Tonyho Jaa byl na vrcholu blaha, teď mi náladu kazily "detaily" typu nezajímavého scénáře a pod. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy bez jediného střihu hrdina projde několik pater a zrube všechny kolem sebe. Celkově poměrně chutná jednohubka, ale Jaa si zaslouží lepší film. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční scény (Tony opět boří klasická klišé a nabídne spoustu akčních chuťovek, o kterých se bude dlouho mluvit... druhou revoluci v duchu Ong-Baku ale nečekejme), zabalené v neuvěřitelně, ale neuvěřitelně stupidní zápletce, která byla navíc pro video přestříhána k nepoznání a snímek jako celek nedává vůbec smysl (postavy jako by se teleportovaly z místa na místo, zákony logiky tu prostě nefungují ;). Doporučeno jen akčním fanatikům, lidem kteří zbožňují Tonyho a jeho styl, popř. šťastlivcům, kteří se nestydí občas děj popohnat zrychleným přetáčením vpřed. Jedině tak totiž při tomhle filmu neutrpíte psychickou újmu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako decko som v miestnej cukrarni hraval jednu coin-up hru. V principe to bola bojovka na sposom Streets of rage, alebo Double dragon. A bola tam zapletka, ktora a tykala toho, ze idete oslobodit uveznene zvierata. No a t tom presne je The Protector. Dejova zapletka sa tyka, zachrany unesenych slonov, a vo filme to vyzera tak, ze hrdina niekoho stretne da mu na drzku a ide dalej. Avsak pani a dami, Tony Jaa to roby z OZAJSTNYM stylom. To co predvadza je priam neuveritelne. Ziadne efekty, vsetko rucne ovedena praca. Na dej zabudnite. Bruce Leeho filmy taktiez dejovo nevynikali. Toto je cisty pozitok s bojovych (kaskaderskych) umeni. Fantazia. 10/10 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa a jeho kámoši kaskadéři zde jasně ukazují, jak má vypadat bojové umění před kamerou a co to je opravdová kvalita bojových scén. Předvádí vše a natvrdo a v takovém podání, že se divákovi tají dech. Žádné speciální efekty, žádné dráty, vše jen co je v lidských silách, a přesto natolik úžasné a perfektní, že se filmu v tomto ohledu nemůžou skoro žádné akční filmy rovnat, vyjma filmů Bruce Leeho, kterým Tony dle mého svojí stejnou neskutečnou precizností skládá úctu. Tady jasně vidíme, že kdo umí, umí, a i oko běžného diváka nezasvěceného do bojových umění a sportů to pozná. Kdo neumí, neměl by takové scény točit a hrát, protože je to ve srovnání s tím, co tady Tony předvedl prostě trapné... Film se nedá posuzovat z jiného hlediska. Děj je samozřejmě až na druhém místě. Je to velmi prostý příběh mladého Thajce, který hledá svého ukradeného slona. Přesto je příběh vyprávěn velmi zajímavě. "Tom yum goong" je absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a vizuálně dokonalý nářez... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit... Upozorňuji, že USA verze pod názvem "The Protector" je o 20 minut kratší, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní !!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly :-) /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)
  • Tony Jaa pro film vyvinul nový styl Muay Thai: "Muay Kotchasan" je založen na pohybech slona („hodit, dupnout, uchopit, zlomit“). (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama