Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (348)

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako decko som v miestnej cukrarni hraval jednu coin-up hru. V principe to bola bojovka na sposom Streets of rage, alebo Double dragon. A bola tam zapletka, ktora a tykala toho, ze idete oslobodit uveznene zvierata. No a t tom presne je The Protector. Dejova zapletka sa tyka, zachrany unesenych slonov, a vo filme to vyzera tak, ze hrdina niekoho stretne da mu na drzku a ide dalej. Avsak pani a dami, Tony Jaa to roby z OZAJSTNYM stylom. To co predvadza je priam neuveritelne. Ziadne efekty, vsetko rucne ovedena praca. Na dej zabudnite. Bruce Leeho filmy taktiez dejovo nevynikali. Toto je cisty pozitok s bojovych (kaskaderskych) umeni. Fantazia. 10/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu platí vše, co jsem napsal k "Ong Baku". Ovšem netušil jsem, že se dokáže Tony Jaa ještě překonat. Od půlky filmu jsem jen lapal po dechu a nechápal. A ohromně se bavil, jako již dlouho u ničeho. Absolutní špička v oblasti bojových filmů, neskutečný, neuvěřitelný a absolutně vizuálně dokonalý nářez ... to se prostě musí vidět. Kdo neviděl, nedokáže si představit ... Upozorňuju, že USA verze pod názvem THE PROTECTOR je kratší asi o 20 minut, mnohem lépe dějově sestříhaná a je to ještě větší nášup, než verze původní!!! Navíc obsahuje scény, které v původní verzi vůbec nebyly. Byl sem z ní úplně na větvi, stejně jako když sem viděl Tom Yum Goong poprvé ... Jako by to byl stejný a přitom jiný film :-))) ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte někdy nějakého thajce, tak mu prosim pěkně nešahejte na jeho domácího mazlíčka. Tony Jaa má velkého mazlíčka. Má slona. A když mu ho ukradnou tak ho to fakt hodně nasere. Po romantickém dvacetimunutovem úvodu, kdy všichni jezdí na slonech, objímají slony, starají se o slony a provádějí podobné blaholibé činnosti to přijde. Tony jde svému mazlíčkovi koupit na trh obojek a mezitím mu jej ukradnou a převezou na salám do Sydney. Tony se nasere a jede tam taky a pak pořád všechny mlátí a mlátí. Jenomže je to dost stereotypní. Krom jedné scény s čluny jde pořád dokolečka o to samé. Pravda Tony se dobře ohání, ale to nestačí. A navíc ten příběh! Jéjej. Možná to nějaký příběh původně mělo. Ale po přestříhání pro evropského diváke se z Protectora stává jeden velký ajntopf. Doporučuju jen fanouškům Tony Jaa a milovníkum šál. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Na základu filmu byla vytvořena hra „Tony Jaa's Tom Yum Goong: The Game“. Bylo to poprvé, co se thajský film dočkal i herního zpracování. Stejně jako film i hru režíroval Prachya Pinkaew, dabingu hlavní postavy se ujal Tony Jaa, podle kterého byl vytvořen i její vzhled. (Raztubyl)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama