Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (196)

Kamas 

všechny recenze uživatele

Na téhle pohádce jsem byla poprvé v kině v 1. třídě a dodneška patří k mým nejoblíbenějším. Hlas tehdy 16 letého Jana Šťastného musel být sice pro moravský přízvuk předabován, ale nic mu to neubralo na charisma. Což nemohu řící o princi Mariánovi, "brnkálistovi" z vedlejšího království a to mám brnkálisty jinak veskrze ráda :). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nenápadná pohádka, která nemá příliš silný scénář, i když nějaké hlášky a scénky jsou vtipné a povedené.. Herecké obsazení obstojné, ale neprojevuje se na hereckém projevu.. Nejsilnější roli zastal pan král Jiří Císler.. Josef Kemr je spíše v pozadí hlavního děje.. Drak Mrak je v dnešní době už trikově spíše směšný.. ()

Reklama

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vlastně pohádková parodie: drak tu nežere princezny, ale uhlí; princ nejde na draka s mečem, ale s loutnou; král lišácky pasuje uhlíře na rytíře, aby mohl drakovi předhodit jeho dceru,... Filmové zpracování sice pokulhává, ale točilo se podle dobrého scénáře, takže snímek určitě stojí za vidění. Jen princ Jan mohl být trochu menší ňouma - takhle je opravdu nepochopitelné, že se do něj Liduška zamiluje. Herecky vyniká zejména trio Císler - Kemr - Kvietik. Císlerovi jako králi scenáristka (Markéta Zinnerová) přidělila největší porci "hlášek", ale dostává se i na ostatní. Takže se pokaždé při sledování dobře pobavím. "Kdo je tady prostý, vy sprostý?!" :) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Znám tuhle pohádku z České televize, myslím. Nejvíce se mi tam líbilo stavení s kozou a statečná dcerka, která má odvahy nad prince světa. Možná, že tady již začíná to nesmyslné a plně hloupé projevení skupiny feministek. Že ženy jsou lepší než muži. Nevěřím tomu ani dnes, ani po této pohádce. Jinak je film hezky natočený. Kostýmy jsou kvalitně zařazené do období, ale ten dráček je dnes již mimo. ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Mě se dráček Mráček náhodou moc líbil.. Pořád lepší rovnou přiznat - "My na to nemáme" a otočit to do, na první pohled, absurdně ztvárněného draka, než se snažit zapůsobit na první pohled bezvadným, blíže však zfušovaným drakem, na jehož bezchybné ztvárnění by prostě nestačili (ať už po finanční nebo trikové stránce).. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • V čase 48:18, kdy padá borovice k zemi, si lze všimnout vlevo na skále předmětu, kterým asistenti shazují strom. Jde zřejmě o ruční pilu. (Hellraiser12)
  • V pohádce skutečně zpívá ivana Andrlová. (M.B)
  • V pohádce namluvil Gustav Bubník Jana Šťastného, Miroslav Moravec Štefana Kvietika a Petr Svoboda Maroše Kramára. (pávek)

Reklama

Reklama