Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

Miki68 

všechny recenze uživatele

Skvělá muzika. Na svou dobu úžasná. Třeba předělávka beatlesáckého hitu Come Together se dost povedla. Klipy kupodivu přežily a dodnes působí dosti nápaditě. Nebýt toho, že se mi někde vzadu v hlavě pořád objevovalo slovo pedofil, mohlo to být i o hvězdičku víc. Ale kdoví, jak to všechno vlastně je... ()

minilawman 

všechny recenze uživatele

Moonwalker je spíše slepenec různých klipů a proto si nejsem jistý jestli ho hodnotit jako film. Děj pro mě byl nepodstatný,stejně jako Majklovo naivní přání ochránit všechny děti před návykovými látkami. I když, scénka s dětmi v klubu 30's je legrační. Za nějaký čas, až bude nálada, si to určitě přehraju znova – jako vzpomínku na krále popu a jeho skvělou muziku. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde ani tak o film ako o koláž videoklipov Michaela Jacksona s vloženými dvoma krátkymi prostými až prostoduchými príbehmi, ktoré by som označil za mokré sny tejto hudobnej ikony. V prvom MJ uteká pred svojimi fanúšikmi, vytvorenými stopmotion animáciou a v druhom uteká pred typickým šialeným zloduchom, aby sa mu v závere postavil ako "transformer". Produkcia evidentne robí všetko preto, aby z tohto úbohého materiálu urobila akú takú šou. Technicky je všetko namieste. Hudba, obraz, strih aj efekty sú veľkolepé. Teda na svoju dobu. Joe Pesci v úlohe zloducha sa zjavne snaží a aj detskí herci sú talentovaní, ale príbeh z toho všetkého robí trápnu karikatúru. Celkovo je tak film antólogiou a obrazom osobnosti Michaela Jacksona a jeho detskej duše. 60% Pre jeho fanúšikov však má určite vyššiu hodnotu. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Něco jako snahu napodobit Beatles a jejich Perný den tu sice cítím, ale té jednoty ve ztřeštěné rozmanitosti se dosáhnout nepodařilo, Moonwalker je takový nesourodý splácanec. Plusem je aspoň většinou velmi dobrá hudba. Jo, a povedlo se zachytit pár typických znaků americké popkultury, např. okouzlení střelnými zbraněmi a zneužívání roztomilých dětiček k citovému vydírání - ale nevím, nevím, jestli i tohle je plus... ()

moviereaper 

všechny recenze uživatele

Film je stejně podivínský, jako byl Michael Jackson sám. Jackson není bůh ví jaký herec a co se týče příběhu, tak je Moonwalker absolutně nezajímavý a spíše než film připomíná slepenec Jacksonových videoklipů (nebo jím spíš je). Ale upřímně, kolik lidí tohle sledovalo kvůli příběhu? Tady jde v první řadě o Jacksonovi songy a taneční kreace, které ani po letech nestárnou a mají pořád správný šmrnc a drive. Moonwalker určitě stojí za shlédnutí, i přes všechny chyby, které film má, je totiž fajn si připomenout, jaký byl Michael umělec a že se jednalo o pravého krále popu... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Auto, ve které se Michael Jackson promění, je Lancia Stratos HF Zero, koncept z roku 1970 od slavného Marcella Gandiniho ze studia Bertone. Sám Jackson si vymínil účinkování tohoto futuristického vozu, ale nebyl mu zapůjčen, proto ve snímku vystupuje jeho replika. Tu pro film vyrobil v roce 1988 Andy Saunders. Auto se dochovalo a v roce 2009 se dražilo na eBayi od částky 100 tisíc amerických dolarů. (Stejšn)
  • Ve stejném roce byla vydána jediná zpěvákova autobiografie pod názvem „Moonwalk“. (Roman.Ticka)
  • V parodii na videoklip Bad s názvem BADDER vystupují dětští tanečníci. Na plakátu Wanted je vyobrazen sám král popu Michael Jackson. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama