Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +sympatické obsazení, příjemný Paul Walker (v neakční roli), krásná Moon Bloodgood, prcičkovský Jim, a ti čtyřnozí "herci" jsou ještě krásnější, mimochodem už mám rozhodnuto jakého pejska si pořídím, výrazný hudební doprovod, emoce, závěr -moje počáteční nedůvěra dlouho tento snímek odkládala, nezlobil bych se, kdyby to bylo ještě více akční, ta prostřední část v civilizaci je o něco slabší/// Snímek sice hlavně v závěru hraje na emoce, ale ono to ani nijak jinak nejde. U takovýchto filmů to je zapotřebí. Hodně se mi to líbilo. Psí drama jsem prožíval společně s nimi. Z jejich strany to bylo uvěřitelně zahráno (čest cvičitelům) a ten kdo má rád tyto čtyřnohé chlupáče bude velice spokojen./// Celkem 82%/// ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddychovka plná pekných záberov na zamrznuté pustiny, ľadové polia a predovšetkým skupinu naozaj odolných psov bojujúcich za svoje prežitie v opustenej krajine. Celý film má veľmi dojemný nádych a nenechá diváka chladným. Srdce každého psíčkara muselo určite pri tomto príbehu z Disneyho dielne zaplesať radosťou a dojatím. Hoci natočené podľa skutočnej udalosti, je jasné, že niečo z toho muselo byť prikreslené a vymyslené alebo takéto stanovisko rozvinulo. Nič to však nemení na tom, že to je veľmi príjemná a podarená rodinná porcia. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který v hodnocení trochu doplácí na předsudky vůči Walt Disney. To ale zde nemá cenu rozebírat. Mně se to líbilo, začátek byl docela akční a napínavý, střední pasáž poněkud zvolnila a závěr v podobě bitky o velrybí maso, dostal zase šmrnc. Příroda byla překrásná (natáčelo se např. v Grónsku a v Kanadě), hudba byla líbivá a herci mi nikterak nevadili. Trošku bych si možná představoval lepší scénář a tak o 15 minut kratší stopáž, ale jinak jsem velice spokojený. Jedná se fakt o povedený film a když to řeknu i já (kočkař, nikoli pejskař), tak na tom něco bude. Ti husky jsou prostě úžasní. :-))) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Klasický produkt made by Disney, který se však tváří trochu jinak, než jaký doopravdy je. Namísto desítek minut s pejsky dostanete otravné psychologizování, spoustu kýče, plastu a cvičených zvířecích svěřenců, kteří koukají mimo záběr na své trenéry. A digitálního tuleně. Zdaleka nejzábavnějším faktem na celém filmu je, že ho točil člověk zodpovědný za survival thriller Přežít ;) ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...o mým životě na vysoké škole jednou napíšu knihu s názvem Já, legenda!!!:)...jestli je vám tento název povědomí, pravděpodobně znáte stejnojmený film nebo knížku!!...prostě se mi nedaří:(...studuju již šestým rokem a konec je v nedohlednu...a včera jsem zase posral jednu důležitou písemku:(!!...jo Poky, nemám to!!!...kdybych se neučil, neřeknu ani slovo...ale já se drtil jako kretén!!!...ale zpátky k filmu:)...vlastně jsme se k němu ještě nedostali:)!!...takže je to takový příjemný, klišoidní pokoukáníčko!!!...pokud k tomu budete přistupovat s otevřenou myslí, budete spokojeni!!!...pejskové jsou opravdu nádherní a sněhové pláně mrazivě nekonečné!!!...to že lidi hrajou druhé housle tentokrát vůbec nevadí, ba naopak!!!...60%!!!...Jednou větou: Když si v životě něco sami poserete, tak se profackujte a makejte dál!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Základní výcvik se soustředil především na vyjadřování emocí psů - hlavně různé pohyby hlavou, vrčení a cenění zubů. Později se učili i chytat ptáky ze vzduchu nebo plazit po tenkém ledě... Každý pes měl dva trenéry, kteří byli neustále přítomni - bez ohledu na to, zda kamera běžela nebo ne. Občas bylo těžké postavy na širých pláních Kanady před kamerou schovat. (hippyman)

Reklama

Reklama