Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Maya, Old Jack, Shadow, Max, Buck, Truman, Dewey a Shorty. Osm statečných psů aneb výborné dobrodružné drama z lákavého prostředí Antarktidy, kde se rozjíždí boj o holé přežití na řetězech uvázaných opuštěných hafanů v kruté zimě a nehostinném prostředí. Otázkou je, zda jejich pán Jerry najde po návratu na stanici své věrné druhy živé či mrtvé. Sympatické postavy, dramatické zvraty v ději s uspokojivým koncem a celkově velmi příjemná a působivá podívaná o odvaze, věrnosti a důvěře na základě skutečného příběhu. Moje hodnocení se pohybuje mezi 4 a 5*. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pěkný film po vizuální stránce - čistá bílá krajina, věrní psi, modré nebe, Paulovy azurové oči, Greenwood, Moon - krásná žena, moon - barevná disco koule aj. přírodní kontrasty, zvlášť při současné nechutné absenci sněhové nadílky. Tradiční životní hodnoty v té nejryzejší podobě. Příroda ve své přirozené, nelítostné a kruté podstatě, kam člověk rozhodně patří. Ovšem jen druh Homo sapiens sapiens, ne ten dnešní Homo sapiens demencis. Naopak vysoká inteligence a kvalitní herectví pejsků je tímto potvrzeno. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddychovka plná pekných záberov na zamrznuté pustiny, ľadové polia a predovšetkým skupinu naozaj odolných psov bojujúcich za svoje prežitie v opustenej krajine. Celý film má veľmi dojemný nádych a nenechá diváka chladným. Srdce každého psíčkara muselo určite pri tomto príbehu z Disneyho dielne zaplesať radosťou a dojatím. Hoci natočené podľa skutočnej udalosti, je jasné, že niečo z toho muselo byť prikreslené a vymyslené alebo takéto stanovisko rozvinulo. Nič to však nemení na tom, že to je veľmi príjemná a podarená rodinná porcia. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh volně upravený podle skutečné události. Velkolepá oslava severských tažných psů (plemene husky, ale i malamut) a i když malinko "nad realitu", tak příběhu to neuškodí a "psí herci" nad těmi lidskými vedou dost silně na body. Ale abych nekřivdil těm lidským, Paul Walker jako ústřední postava je výborný, "pilotka" krásná a i "prcičkář" Biggs má docela zajímavou roli. Krásné přírodní záběry (i když povětšinou spíše kanadské než antarktické), jedna dost hororová scéna s mrožem (kdoví zda se tvůrci tak trošku neinspirovali "Vetřelcem" :-? Ale v souhrnu velice příjemné pokoukaní o soudržnosti psí smečky i jejímu "vděčnému" vztahu k lidskému plemenu resp. "páníčkům". ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Dobrý rodinný film. Dobrodružství 8 husky psů, kteří jsou odsouzeni k přežití v antarktické divočině bez lidí. Příběh o lásce mezi zvířetem a člověkem. Film plný věrnosti, odhodlání o přežití a přátelství, tolerance ve smečce. Samí sympatičtí herci, v čele s Paulem Walkerem. Tento film je pěkná připomínka toho, co tito psi ve skutečnosti dokázali. Psi mě vždycky dojímali. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)
  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)

Reklama

Reklama