Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi nedávno jsem se zkoukl Sekretářku a tak jsem se těšil, co mi Shainberg ukáže tentokrát. Opět se jedná o velmi zvláštní romanci, kdy k sobě lidé hledjí klikatými cestami cestu s velmi milým zakončením. Shainberg se snaží být jiný, hledá jiné úhly pohledu, ale moc mu to nevychází. Místama snímek schází, ze snahy o velkolepost, k patosu a naivitě, uprostřed se trochu zadrhává a neví si rady. Co drží film silně nad vodou jsou perfektní herecký výkony Nicole Kidman a Roberta Downeyho Jr., kteří se s postavami sžili v naprosté harmonii a je radost na ně pohledět. Zajímavý snímek, leč o nic výjimečného se nejedná. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Diane je dcérou kožušníka, o tom niet pochýb. Preto sa nikto nesmie diviť, že ju priťahuje značne ochlpený sused z vrchného poschodia. Samozrejme, že sa začnú navštevovať, veď Diane sa ako vydržiavaná panička doma nudí. A keď navyše pricestuje "potrubnou poštou" kľúč od susedovho bytu - no nevyužite to... Našťastie film sa zaoberá len Dianinou záľubou pre chlpatého suseda, a jej fotografickú tvorbu rieši len okrajovo, lebo celú tú jej fascináciu rôznymi "freaks" by som už nerozdýchal. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Co napsat k tomuto snímku? To bylo naprosto dokonalé!!! Diane Arbus už mám ráda hodně dlouho a její dílo obdivuju, proto jsem se hodně těšila.. A když vezmu v potaz ještě to hvězdné obsazení.. Nicole Kidman si tímto snímkem vysloužila místo v mé TOPce (sice nevím, na jak dlouho, ale opravdu jsem si ji oblíbila) a Robert Downey Jr... Ten je prostě dokonalý, i když vlastně celý film nevypadá jako Downey.. :D Přes to všechno, jakého podivína hrál, mě naprosto dostal, i když tam byly vlastně jen jeho oči a rty :) Co víc říct? Hudba skvělá, kamera krásná, příběh neotřelý a zajímavý, některé scény vášnivé a erotické a závěr krásně romantický.. Proč můžu mít v TOPce pouhých 10 filmů? ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Překrásně divný film o touhách ukrytých v některých z nás. Přiznám se že jméno režiséra jsem si přečetl až po závěrečných titulcích, a pak se pro mě mnohé vysvětlilo. Stevena Shainberga si vysoce cením kvůli jeho Sekrerářce a příběh Diane Arbus je jí v mnohém podobný. Je stejně vizuálně klidný, čistý, spořádaný, decentní, navenek dokonalý, ale uvnitř je bouřící, zmatený, hříšný, chlípný a podmanivý. Zásluhu na tom má nejen skvělá kamera a hudba, ale především perfektní Nicole Kidman a Robert Downey Jr. Ti dva hrají jako o život, hlavně prvně jmenovaná předvádí hereckou extratřídu. Pevně doufám že tímto filmem režisér neřekl poslední slovo, protože zatím platí co snímek, to vybroušený šperk. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neupieram tomu istú dávku atmosféry a herecké umenie Nicole Kidman, no aj tak ma pri tom skoro mrle zožrali. Tá nuda spolu s nezáživným komótnym spracovaním by sa snáď dali krájať. Komótnejšie spracovanie by samo o sebe nevadilo, len keby ten obsah stál za to. No v tomto prípade to tak určite nebolo, to len panička bola znudená a tak jej prišlo vhod, že nad ňou býval vlasáč, ktorého sa ujala. Hlavná postava mi bola skrátka po celý čas nesympatická, čo mi potvrdil aj samotný záver - hnus. Nechápem čo by na tej žene malo byť také fascinujúce? Že robila dobré fotky? Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v Jersey City (New Jersey, USA) a New Yorku (New York, USA). Film sa natáčal od mája 2005 do júla 2005. (Arsenal83)
  • Chicago Tribune opísali film ako: "Objavný, vyzývavý a hlboko zasahujúci portrét, ukotvený tým, čo môže byť Kidmanovej najdojímavejší výkon." (Arsenal83)
  • Dianina fotografie "Identická dvojčata" se stala jednou z nejdražších fotografií vůbec a byla prodána za 478 000 dolarů. (formelin)

Reklama

Reklama