Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Naaranžovaná ujetost, ve které se snoubí viktoriánská upjatost se surrealistickým bordelem, protkaná anomáliemi a doladěná jemným kavárenským swingem, smyšleně převypravuje zrod umělkyně - stačí se ale podívat na autentické fotografie i Dianin dobrovolný odchod ze světa a je jasné, že skutečnost nebude až tak diametrálně odlišná. Kouzlo imaginace nevězí jen v extravaganci, jež spolu s nápaditým aranžmá interiérů přispívá ke vzbuzení uměleckého zážitku, největší zásluhu si připisuje průzračně čistý půvab Nicole Kidman, ještě zvýrazněný upejpavými límečky šatů z padesátých let, přetvářejících se na stále uvolněnější siluety podle toho, jak se mění vnitřně ona sama. A taky Robert Downey Jr., hrající jen očima, na kterých se zde naplňuje rčení o oknech do duše. Nitro uklidňující, za ruku vodící film. A ta ruka je příjemně teplá. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Diane Arbus jsem si nejdříve malinko načetla a prohlédla si její fotky. Zajímavá žena,která má mé sympatie z několika důvodů. Fotila většinou lidi, kteří bývají terčem posměchu a kritiky. Nebála se přirozenosti která je vidět a cítit z každé její fotky což je úžasný.....Zajímavé i když smyšlené a přesto mě tu pořád ještě něco chybělo.Něco víc k té nedokonalé dokonalosti. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film, na který jsem náhodou narazila v televizi a když jsem zjistila, že tam hraje RDJ, zůstala jsem se na něj dívat, navíc mě tam jako bonus čekal Ty Burrell. Rozhodně to byl zvláštní film, který mě napůl bavil a napůl nebavil, chvíli jsem u něj fascinovaně seděla a chvíli jsem se proklikávala internetem. Rozhodně nelituji, že jsem to viděla, ale znovu už bych se na to opravdu nepodívala. 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo celkem slusne psycho... Film lehce balancuje na hranici zvrhlosti, zvrácenosti, romantiky i sentimentu. O Diane Arbus jsem doposud nic nevěděl a nebýt tohoto filmu asi bych se o ní nikdy nedozvěděl. Film si určitě přidal ke skutečné postavě svůj vlastní pohled, nicméně to co předvedla Nicole Kidman i Downey bralo dech. Zejména u Nicole jsem musel (jako už mnohokrát) obdivně pokývat hlavou. Ona není jen neskutečně krásná ženská. Ona neumí jen skvěle zpívat a hrát. Ona je zkrátka vše v jednom. Herecký chameleon, který zahraje cokoliv. Velmi zajímavý zážitek. * * * * ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně taková romantička a citlivka, když jsem na konci filmu plakala? Zřejmě ano. Ale já mám tyhle filmy ráda. Na tento film jsem se rozhodla podívat z toho důvodu, že mám ráda Diane Arbus a její fotografie, které jsou úžasné a dále mě ke shlédnutí nalákalo herecké obsazení snímku - Nicole Kidman, kterou mám čím tím radši a Robert Downey Jr., kterého můžu vidět snad furt. Sice je tu většinu dobu téměř k nepoznání ale myslím, že ty jeho výrazné oči ho nakonec krásně prozradily. Nicole Kidman je opravdu půvabná a moc sympatická osoba a její postavě jsem fandila, jak se z "podržtašky" postupně měnila a postavila se na vlastní nohy s fotoaparátem v rukách. Krásný, dojemný film s krásnou atmosférou a tak hezky, decetně pojatý a to se mi strašně líbilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Nudistický tábor Camp Venus bol natočený v prístave Sailors' Snug Harbor na Staten Island. (Arsenal83)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)

Reklama

Reklama