Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit i nesouhlasit s k0C0URem. Laura Prepon nehraje špatně, jenže do toho prostě nic nedává. A ty šokující scény tam podle mě jsou..jenže tak špatně využity, že jakoby tam nebyly. Jo, a trochu mi to připomínalo film Irréversible, jenže ten těch scén měl požehnaně a využitých do poslední kapky (čehokoliv..). ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

No opravdu nevím proč je to teda Bestie? Film je zpracován podle jednostrané výpovědi Karly a bestiálně působí pouze její manžel. I když psychologický posudek říká něco, Karla ve filmu působí důvěryhodně, a člověk je nucen jí místy až litovat. Její láska, která se brzi změnila v posedlost ji ve filmu dostává až na naprosté dno. Náznaky, které se občas v průběhu filmu ukážou, že vše mohlo být ještě trochu jinak jsou zahnány do ústraní a vše je nakonec necháno na lidské představivosti, jak to teda asi bylo. Rád bych ale viděl onu Karlu, kterou popisoval psychologický posudek na závěr a upřednostnil bych rekonstrukci činu, podle kterého byli tito dva souzeni, ne rekonstrukci pouze jednostrané výpovědi, kterou soud nevzal v potaz. Narozdíl on Teda Bundy, je zde láska ženy dohnána do ještě absurdnějších rozměrů, nad kterými zůstává i rozum stát, v případě že by Karla mluvila pravdu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Po řemeslené stránce silně nadprůměrné dílko, předvším skvěle prostříhané s nekonvenčními úhly záběru. Erotické i násilné scény jsou natočené velmi působivě a vynalézavě, aby nebylo vidět to, co by "být vidět nemělo". S obsahem už je to poněkud horší, film působí jako jednostranná agitka za Karlu, ale i přesto mě vtáhnul a napjatě jsem ho sledoval až dokonce. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný a zbytečný film. Vraždící dvojice "Barbie a Ken" by si opravdu "zasloužily" nějaký film. Ale když už, tak pořádný! Tohle byl slabej, nezáživněj a strašně nudnej brak. Mohla to být druhá Zrůda, bohužel se tak ale nestalo. Takový silný námět ale je z toho tak špatný film. Režie i herci velmi slabí. Obsahově hodně špatné. Tenhle film mi přišel takový neprofesionální, hodně odfláknutý, prázdný. Mučení, znásilnění a následné zabití dívek bylo ve skutečnosti hodně brutální, tady to byl jen takovej slabej odvárek. Když už si chci o těhle dvou bestiích něco dozvědět, raději si informace najdu na internetu. Ale tenhle film mi prostě nic nedal. Zbytečná záležitost. - Mimochodem, Karlička je i po tom všem na svobodě, příliš velký trest nedostala, přitom byla k obětem stejně brutální jako její manžílek. Oba by si zasloužily provaz. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Předtím, než byl Paul Bernardo, podle kterého je film natočen, zatčen, změnil si legální cestou jméno na Paul Teale. Údajně podle postavy Kevina Bacona ve filmu Criminal Law (1988). (don corleone)
  • Kanadský premiér Dalton McGuinty při uvedení snímku vyhlásil veřejně jeho bojkot v březnu 2005. Prohlásil, že se určitě na film nikdy nepodívá a doporučuje to samé všem lidem z Ontaria, kde se tragédie stala, to samé. "Je velmi smutné, že se někdo snaží vydělat peníze na tak strašné a odporné tragédii". (don corleone)
  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)

Reklama

Reklama