Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané.... Celý film postrádá autentičnost, nepohltí vás, jen vás nechá dívat se a přihlížet spolu s Karlou na Paula, který si užívá a uspokojuje své perverzní choutky. Navíc herecké výkony nejsou nijak oslnivé, spíše podprůměrné. Tvůrci tohoto filmu obsadili do role Karly pěknou a sympatickou Lauru Preponovou, což asi nebyl nejlepší tah, protože v průběhu filmu soucítíte s Karlou, přičemž ani ona není nevinná. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Po řemeslené stránce silně nadprůměrné dílko, předvším skvěle prostříhané s nekonvenčními úhly záběru. Erotické i násilné scény jsou natočené velmi působivě a vynalézavě, aby nebylo vidět to, co by "být vidět nemělo". S obsahem už je to poněkud horší, film působí jako jednostranná agitka za Karlu, ale i přesto mě vtáhnul a napjatě jsem ho sledoval až dokonce. ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

Zpackaný film. Film by rád šokoval o šokujících událostech, ale ve výsledkem je nudný, plochý, veskrze popisný film v němž zápletka vyšuměla do prázdna.. A co to sakra dělal ta kamera? Normálně si kamery fakt nevšimnu, ale neměl by být vidět rozdíl, mezi kamerou filmu a domácím videem? Nicméně, má kamarádka studující speciální pedagogiku, mi vysvětlila, jak je tento film z psychologického hlediska zajímavý a dávám jí za pravdu. Také se mi líbil šílený kukuč Mishy Collinse, který se sem tam objevil. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Velké mínus filmu spočívá v tom, že je nám celý příběh vyprávěn očima Karly a nenarušují ho pohledy zvenčí, takže nám je vraždkyně představována jako hodná a naivní dívka, která se provinila jen tím, že se zamilovala do násilníka a vraha. Ovšem, co je horší - zabít někoho vlastníma rukama, nebo se dívat, jak někdo zabíjí a nic neudělat? Ve filmu mi chyběla větší psychologická hloubka Karly (to, že je zde představována jako blbá kravka, kterou muž bije a znásilňuje a vraždí před ní dívky, ale ona je do něj zamilovaná a nechce ho opustit, moc hloubky neukázalo). Rozhodně to šlo natočit lépe. Jediného pohledu zvenčí se dočkáme až při závěrečném epilogu, který nám oznamuje, že psycholog shledal Karlu jako manipulativní, narcistickou a neschopnou empatie, ovšem nic z toho jsme v průběhu hodiny a 40 minut neviděli, takže je to pro diváka trochu matoucí závěr. PS: Nejvtipnější je stejně název českého distributora Bestie Karla, který má asi svou "bestiálností" přilákat diváky. Ovšem Karlu ve filmu neuvidíte dělat nic bestiálního :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)
  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)

Reklama

Reklama