Reklama

Reklama

Sanatorium

  • Francie Saint Ange (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1958. Mladá uklízečka Anna je poslána do opuštěného sirotčince St. Ange kdesi ve francouzských Alpách. Ke svému překvapení zjistí, že zde stále žije jeden sirotek, Judith. Anna se pustí do úklidu. Jak postupuje osamělým domem, začnou se jí dít podivné věci, například slyší kroky a hlasy dětí v liduprázdných chodbách. Kuchařka, která je v sirotčinci spolu s ní, nic neslyší, ale zato se obává o Annino duševní zdraví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Poenta byla celkem zajímavá, ale to bylo všechno čeho jsme se mohli dočkat. V prvních minutách se sice dočkáme pádu malého chlapce na ostrou hranu vany, to je však z temné stránky filmu vše. Pak už jsou tam jen zdlouhavé (a zbytečné) dialogy a pár napínavých scének. Slabší snímek na podmračený nedělní podvečer. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Přehled filmů, které mě dnes nasraly: Saint, Ange. Packalův debut je určen výhradně pro ty fanouše strašidláckých příběhů, kteří trnou hrůzou při pohledu na těhotné krávy, co se hodinu a půl motají po prázdném děcáku a mlátí si pěstí do břicha. Velice rád bych se vyjádřil v tom smyslu, že je to zasraná, vyjebaná, hloupá píčovina... ale budu slušný, přece jen tam ta tlustá kuchařka žvanila něco o mrtvých dětech, a proto použiji pouze slovní obrat: zasraná, vyjebaná, nudná píčovina. A teď to jdu dospat, ta muzika u titulků na konci strašně řvala. ()

Reklama

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo všetko, len nie to, čo som čakal. Naozaj trpké sklamanie, neskutočná nuda, skoro som to nedopozeral. Keby si režisér aspoň ujasnil žáner, ale nie, celý film som vlastne nevedel, či pozerám drámu, psychothriller, či dokonca horor. Celý film som len čakal, že príde niečo, čo ma naozaj chytí, bohužiaľ neprišlo nič a ešte k tomu to bolo zakončené ozaj hlúpou pointou. No, je to smola, lebo tu bol slušný potenciál a mohlo z toho byť atmosférické dielko, ale súhrou "bližšie neurčených okolností" to tak absolútne nie je. A ja sa opäť pýtam: "Čo som to vlastne pozeral?" "Žeby odpad?!" ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Příšerná a úděsná zhovadilost, začínám kroutit hlavou nad oblíbenkyní Virginie Ledoyen, to už je podruhé, co kývla na účast v tak špatném hororu. Leknul jsem se jednou, zasmál možná taky jednou, ale hlavně jsem se celou dobu nudil, až jsem usínal. A to jsem Sanatorium sháněl řadu měsíců a těšil se na něj navzdory místnímu špatnému hodnocení. Nyní již rozumím. Sanatorium oplývá ucházející atmosférou, ale hodinu se nic neděje, a když se člověk připravuje aspoň na nějaké napínavé a strhující finále, unudí konec ještě víc, než předcházející děj. Navíc se zde vyskytuje řada styčných bodů se Sirotčincem. Nebudu dumat nad tím, kdo od koho kopíroval, ale na horory z prostředí sirotčinců, sanatorií a nemocnic mám na dlouhou dobu utrum. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Lepší vyhořet, než malovat… Po totálním vyčerpání z úklidu po malířích mě napadlo: co si tak vychutnat někoho, kdo je na tom ještě hůř. Větší barák – víc práce! A není od věci si přitom užít trochu toho infarktového strašení. Jak jsem byla bláhová. Holka párkrát něco vysmejčí a potom už se jen nečinně poflakuje a se sveřepostí maskuje narůstající bříško. Stejně všichni vědí, že je zbouchnutá, tak co vyšiluje. Saint Ange je náročný doják o dětech s nelehkým osudem; až příliš náročný řekla bych… navíc bez efektu znatelné hrůzy. Kuchařka rozčileně zadeklamuje „Ty nevíš jaká byla doba!!“ …To fakt NEVIM! Ale co vím je, že jsem si radši měla dát voraz u rošťáka Belmonda:-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama