Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, lapil mne obsah jak mola ve špajzu lepkavý papírek napuštěný feromony. Znělo to zkrátka docela zjímavě už podle obsahu. Vždycky říkám, že při geniálním scénáři stačí jen pár herců, cimra, stůl a židle (někdy ani to ne) a přitom je o čem hrát hodinu a půl. Děsně těmhle jednohubkám fandím a tohle se zdálo být jednou z nich. Bohužel céčkové zpracování a tak trochu nepochopení z mé strany chování toho ubersoldata udělalo mi film málem nekoukatelným. Záporách se chvilku chová celkem inteligentně jak bych od tohoto typu vzhledem k příběhu očekával a chvilku opravdu debilně jak bych neočekával. Je zvláštní, že navzdory své televiznosti se v něm objevilo i pár zvučných jmen jako Cavill a hlavně Fassbender. Ač jsem tomu od prvopočátku fandil, nakonec dávám jen za jednu koňskou zombie. * ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher sa na staré kolená ponoril do krvavého potoka, ktorý tečie záhadným korytom priamo k jeho germánskym predkom. Neponoril sa však príliš hlboko, ten na prvý pohľad hlboký starobylý prúd je napokon dosť plytkým produktom. A je to škoda! Lebo KRVAVÝ POTOK je v prvej polovici parádne tajomný, v druhej už síce taký tradičnejší, ale zase dobre odsýpajúci – a nech si tu frfľoší hovoria, čo chcú, atmosféru aj napätie to má. Pravda, dalo sa z toho vytĺcť ďaleko ďaleko viac, ale nemyslím, že je to režisérova chyba - predsa len, aj tá americká farma postavená v rumunskom poli ukazuje, že remeslo má v malíčku. Filmu ale škodí taká tá okatá béčková bleskovosť, úplná neochota rozvinúť niektoré vyslovene silné príbehové roviny alebo emocionálne aspekty v podstate nápaditého príbehu. Akoby (a zrejme) to produkcia robila len ako pásovku do počtu a tomu sa muselo prispôsobovať (90 minút a ani o sekundu viac, páni!), hoci rejža a spol, ako aj hlavné herecké trio sa snažia urobiť z toho pri tých prostriedkoch čosi viac. K tomu by to ale chcelo minimálne rozvinúť ten príbeh a prepracovať vzťahy, keď aj nie tú mytológiu (ktorá by kľudne mohla zostať tajomne v úzadí). Mne osobne by napríklad najviac ulahodil celý ten prequel v čierno-bielom, vidieť, ako sa to celé zvrhlo s návštevou Herr Wirtha už v tom roku 1936 (lebo démonický Fassbender a luxusné svietenie z toho v prológu robia kvalitatívne úplne iný film, s prísľubom takmer niečoho ako sú Eggersove diela)... Ostatne, scenárista David Kajganich neskôr v SUSPIRII a TERRORE dokázal, že pomalé a nepredvídateľné historické horory s prepracovanými dobovými reáliami a psychológiou sú presne jeho silná stránka. Takže ja by som v dobrom spracovaní s gustom sledoval aj príbehy tých ďalších 7 naciokultistov – a ako dopadli – a ako im to potom o 70 rokov ten mladý budúci Zaklínač zrátal/nezrátal... Dobrý námet na seriál, nie ? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vikinské runy, okultismus, respektive černá magie, a šílený nácek. Z toho samozřejmě nemůže vzniknout nic dobrého. Snímek se lehce inspiroval Hitlerovými touhami, kdy hledal vše nadpřirozené, co by mu pomohlo ovládnout svět - Indiana Jones by mohl vyprávět. Úvod ze třicátých let je černobílý a já bych si dokázal tak představit celý film - atmosféra jako z gotických hororů. Vůbec vizuál je výborný. Victor byl dva roky nezvěstný a nyní se chce pomstít. Do svého problému zatáhne i bratra Evana, který měl kvůli němu po celou dobu výčitky. Tedy Evan je neskutečný trouba, nevím, do jaké míry to bylo proto, že je polda, co dělá vše naopak. Nácek v černém plášti je sympatický záporák připomínající více pekelného démona než bytost z nadpřirozeného světa Vikingů. V rámci vstávání z mrtvých vede jednoznačně kobyla. Velkolepé gore se sice nekoná, ale vůbec to nevadí, krve je i bez toho dosti. Film má napětí a spád, finále je epické a čvachtavé. Po 14 letech zjišťuji, že jsem si nepamatoval téměř nic, ale hodnocení ponechávám. Ve srovnání s řadou současných srágor je tohle povedený kousek. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku nemajú tvorcovia karty rozdané vôbec zle. Krvavý potok by vás mohol v požičovniach v 90kách lákať. Plagát má štýlový, na obale tučným písmom hviezdu populárneho seriálu a známe meno režiséra. Nenechajte sa zmiasť. V skutočnosti ponúka Krvavý potok ten najhorší možný variant - úplne obyčajné hororové béčko bez štipky invencie, ktoré súčasne nie je tak blbé, aby aspoň pobavilo. Väčšinu času je skrátka len nudné na uzúfanie. Vážne si nie som istý, čo Joela Schumachera viedlo k tomu, aby sa upísal podobnému projektu. Pravda, jeho kariéra vždy pripomínala horskú dráhu. Ešte viac si však škrabem hlavu, čo v tejto snímke do pekla robí Henry Cavill? ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Horor, který chce spíchnout dohromady nacisty, runy, krvavé obřady a farmáře. Zarytá fanynka by k tomuto dílku napsala, že Fassy byl postupem času čím dál tím méně seksy, až byl úplně nejmíň seksy. Za sebe říkám, že to třetí oko už bylo fakt mimo mísu a do módy nepřijde, ani kdyby to propagovala Hermiona. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)
  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama