Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Kristovanoho, co to bylo??? Opravdu nevím kde začít ... Nacistické hrátky s okultismem jsme už v horrorech měli tisíckrát a pokaždé to skončilo stejnou trapárnou, nechápu tedy, proč do toho děda Joel opět lezl. Plešatý nazi-démon by ale sám o sobě na průser nestačil, stále jsem doufal ve zbytky vkusu a filmařského umu, které by ještě mohly rachtat v té šedivé hlavě. Nic nerachtá, ticho a pusto. Schumacher na stará kolena natočil svůj první ryze BÉČKOVÝ horror, s povinnými trapnými efekty a maskami, hrůzostrašným "uaaargh" (takhle si démoni ulevujou, když jim někdo zabouchne dveře) a celou plejádou amatérských přešlapů a nedodělků. Děj nemá žádnou strukturu, všechno se to náhodně mlátí hlava nehlava, což ještě zhoršuje nudná kamera a střih, slabé herecké výkony a doslova dementní chování všech postav. Ke konci jsem se už neovládal a nahlas si opakoval mantru "cotokurňaje" - až do závěrečného monologu Pana Přeživšího, který toto dílo definitivně pasoval na filmové WTF roku. Říká se mi to těžko, ale Schumacher už je asi mimo hru. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnější tématikou. Ve třicátých letech poslalo nacistické Německo do Ameriky několik agentů, aby studovali magické síly pomocí kamenů, které tady zanechaly dávní předci. Po desetiletích se setkáváme s dvěma bratry, kteří se chystají čelit tomuto zlu. V prvé řadě určitě zaujme hlavní role, kterou hraje Dominic Purcell, známý z Útěku z vězení. Zase tak špatné to nebylo, ale na předchozí Schumacherův film Číslo 23 to nemá. Nicméně záporák byl slušně udělaný, na konci to mělo i spád. 55%. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

U Joela Schumachera skutočne platí rovnica čím menej peňazí tým lepší film...a Krvavý potok je vskutku dobrý horor...aj keď herecká kvalita Dominica Purcella je stále spochybniteľná..jeho výraz je čistý Prison Break..ale to nevadí...vrah je dosť solídny týpek..a to je fajn..a proste má to dobré tempo..a celkovo je to dosť fajn horor ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $104,000▐ úplne v pohode stráviteľný horror, ktorý zasahuje až do prvkov fantasy, na prvý pohľad pri úvodných titulkoch prekvapí aj dobré obsadenie, vtedy ešte skoro neznámych hercov ako Michael Fassbender a Henry Cavill, hlavne Cavill milo prekvapil a vypadá to že má sľubnú budúcnosť, hlavne som zvedavý ako sa predvedie v úlohe Supermana(2013). Joel Schumacher len potvrdzuje že nestratil svoju režisérsku obratnosť a ešte má na to aby dokázal z banálneho príbehu niečo vytrieskať, dokonca prišlo aj na solídny dramatický oblúk, príbeh zaujal, malo to napätie, akcie, dravosť, slušný "béčkový" priemer. A opäť dôkaz že Schumacherovi skôr sedia tie menšie filmy so skromnejšími rozpočtami. /60%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Krvavý potok“ pracuje s nacisty a jejich experimenty, což je téma, které mě osobně zajímá a baví mě ho sledovat. V případě snímku „Krvavý potok“ se tohle nestalo. Joel Schumacher se rozhodl, že scénář v tomhle případě není tak důležitý, a raději se zaměřil na to, jak budou jednotlivé scény vypadat. Některé vypadají skutečně dobře, ale nemůžu si pomoct, to je tak nějak všechno. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)
  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)
  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama