Reklama

Reklama

Panu učiteli s láskou

  • Velká Británie To Sir, with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Idealistický Mark Thackeray si nájde zamestnanie ako učiteľ a dostane triedu plnú nevychovaných a neovládateľných výrastkov. Hoci stále dúfa, že toto zamestnanie je len dočasné, začne pomaly meniť pomery v triede - ku svojim žiakom pristupuje ako k dospelým ľuďom a učí ich, aby sa k svojmu okoliu správali s rešpektom. Keď dostane lukratívnu pracovnú ponuku, bude musieť urobiť zásadné rozhodnutie. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Americkoafricky herec Sidney Poitier /In the Heat of the Night/ mal v roku 1967 dva filmy - jednak kultovy In the Heat of the Night a jednak tento priemer - pre mna. Plusom je to, ze snimok sa odohrava v dobe, kedy ucitelia /sam som ucil, a nemam to rad/ nemuseli byt marinaci a okrem hlasiviek mali naporudzi aj prislusne donucovacie prostriedky. Sympaticke bol ten fakt, ze rozlietana neposlusna trieda sa da dat dohromady, len ked im niekto ukaze, ze im na nich zalezi : 69 % ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Sentimentální a naivní? Asi nechodíte s pány učiteli v pátek na pivo a asi jste neměli takového tříďase, jako já. Samozřejmě je příběh filmově přibarven, ale který není. Podobných filmů, kde učitel krotí divou zvěř v lavicích, bylo natočeno strááášně moc, ale tenhle se stal mým nejoblíbenějším. A právem. Učitel musí být osobnost a to Sidney Poitier je. ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Film aktuálny v každej dobe. Tých 5 hviezdičiek som nedala z nostalgie, ale pre jeho nadčasový obsah a perfektného Sidney Poitiera. Film pokladám za poctu každému učiteľovi s veľkým U. Vždy ma donúti spomenúť si na nášho profesora matematiky, ktorý na nás nikdy nekričal a vážili si ho aj tí najväčší grázli v triede. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1.9.1973+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 15.2.2015, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = EDUARD GREČNER. POITIERa nahovoril ĽUBO ROMAN a titulnú pieseň prespievala legendárna EVA KOSTOLÁNYIOVÁ - Sentimentálna klasika. Ale je to na škodu ? Určite nie, aj keď mnohí samozvaní "csfd experti" zasa budú kuvikať, že nostalgia, sentiment a x-faktor (v tomto prípade načisto dokonalý slovenský dabing) sú neprípustné pri výslednom hodnotení. Viete čo ? Blééééé. :-) A ešte som zabudol na to najdôležitejšie: LULU - To Sir with Love (5.5.2009) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Snad nejtěžší rozhodování o hodnocení tohohle filmu za poslední dlouhou dobu. Nakonec jsem dal jen tři*: *Skvělý Sidney Poitier *Určitě skvělá předloha (nečetl jsem, snad se k tomu někdy dostanu, ale když to četl i intelektuál Adrian Mole...) *Dobré a nosné téma *Doba, kterou miluju * moc se mi líbilo, že film byl jaksi složen ze střípků, spousta scén končila bez dlouhého natahování, jen bylo téma naznačeno a dost, celkově to však dávalo velmi pěknou mozaiku příběhu černého učitele - příšerně zahraná třída - naprosto šílený dabing (hlavně hlasů v pozadí ve třídě atd., i když Daniel Dítě namluvil Sidneyho dost dobře) -někdy některé scény opravdu vypadají dost naivně Je možné, že až se mrknu na film v originálním znění, změním hodnocení na 4* A opravdu jsem to udělal, originál byl o něco lepší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film si v USA vedl tak nečekaně dobře, že společnost Columbia Pictures provedla průzkum trhu, aby zjistila proč. Jejich odpověď: Sidney Poitier. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama