Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

mac000 

všechny recenze uživatele

Povedené retro, které stojí za to vidět přinejmenším kvůli skvělým hereckým výkonům Jareda Leto a Johna Travolty (i když Salma Hayek nezůstává poc pozadu). Kdesi jsem četl, že film je jako L. A. Confidential zkřížený s Černou Dahlií. Docela to sedí. Režisér věnoval film svému dědovi, skutečnému policistovi Elmeru C. Robinsonovi ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný retro-noir z obdobia prelomu 40tych a 50tych rokov, ktorému navzdory pomerne hviezdnemu obsadeniu, patrí bezpečné miesto vo vodách šedého priemeru. Travolta sa snaží pôsobiť drsne, Gandolfini vyzerá drsne nejako tak prirodzene a dvojica Leto-Hayek trošku prehráva, ale keďže hrajú psychopatických milencov na úteku, nejako to nevadí. A keď už ani takíto herci, tak ani príbeh či atmoška nevytiahnu tento kúsok z priemeru. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film, ktorého najväčším kladom je herecké obsadenie na čele s výbušným Johnom Travoltom, vášnivou Salmou Hayek (jej mexický prízvuk mi trhal uši) a trošičku nevýrazným Jared Letom. Príjemná dĺžka, pekné frustrujúce prostredie a pár krásne odviazaných krvavých scén. Kto by to na mexickú krásku povedal, že sa z nej raz vykľuje taká žiarlivá beštia? :-) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film, který si nezaslouží být v modrém hodnocení. Příběh vypráví o smutném policistovi (John Travolta), který se nedokáže vyrovnat se sebevraždou svojí ženy a o dvou zlodějíčcích/mordýřích, které pronásleduje. Někde ve skrytu duše tajně doufá, že nevysvětlitelná sebevražda jeho ženy byla jen fingovaná vražda někoho, jako jsou tito dva. Ústřední dvojici milenců/vrahů ztvárňují Jared Leto a Salma Hayek, kteří se vetřou do přízně osamělých žen a mladých vdov, aby jim následně vzali veškeré úspory, zabili je a utekli beze stop. Ve filmu není jediné hluché místo, děj se neustále žene kupředu stejně jako naši dva vrazi a v závěsu za nimi je i policie, která je ovšem bezradná s vyšetřovacími technikami ve 40. letech minulého století. Film o lásce a co jste schopni kvůli ní udělat. Film o tom, že důkladně nezmáme ani svoje nejbližší a nedokážeme odhadovat jejich činy. Možná je na vině hloupoučký český název... ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Poctivá filmařina s travoltou, který konečně opět hraje to svoje. na víc jak tři však jít nemohu, neboť tento námět byl už zpracovaný tolikrát, že jen dobré herecké výkony nestačí. Neurazí, nepřekvapí, za týden z hlavy pryč. Nicméně mně to za zhlédnutí stálo už jen z toho důvodu, že jsem se znovu přesvědčil, že Travolta prostě hrát umí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama