Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprosté "béčko" a tak se na to musíme i dívat. Dialogy jsou vyloženě "macho", což při nejmenším pobaví a s kladným vztahem k letadýlkům není co ztratit. Záběry ze vzduchu naprosto úžasné a na holky se dá taky dívat...Takže jako správný a nenáročný "macho" dávám s klidným svědomím nějakých 55% ()

FlashCZ 

všechny recenze uživatele

Není to nabušená bomba, ale má to co do sebe. Po dlouhé době film o moderní formě létání. Akce a scény ve vzduchu podkreslené dobrým soundtrackem mě celkem nadchly. A příběh o kolo kterého se to vše točí je celkem realistický a dobře zpracovaný. Při větší konkurenci by bodová známka asi trochu klesla ale takhle nemůžu dát jinak! ()

Reklama

Fuego 

všechny recenze uživatele

A navzdory odapdářům! plné čtyři hvězdy! První je za letadla a letadlovej film vůbec. Druhá za úchvatné letecké záběry, za to, že všecko bylo reálné, žádná postprodukce a triky, letadla létala k sobě až na 30 cm a níž než 30 m nad zemí, pilotovali je mj. dvé francouzská stíhací esa, použití speciálních kamer, z nichž jedna byla využita jen pro tento film a za záběry Paříže, natočené jen za jediný den (natočeno během přehlídky na francouzský státní svátek 14.7., kdy pouze v tento den nad Paříž smějí letadla). Třetí samozřejmě za tři krásné kočky, z nichž bohužel ta nakonec záporňačka moc připomíná Meg Rayan, kterou tajně (teď už veřejně) miluju :- ). A čtvrtá za toho nádhernýho Vought F4U Corsair, na kterým se svlíkala jedna z těch tří krasavic. Dal bych i pátou, ale sorry, podělali jste to, příběh a scénář stáli oba za prd a nevuyžili jste potenciál, co tohle téma mohlo nabídnout. Top Gunu, který jste chtěli předstihnout, nesaháte ani po achillovky, Sorry. Ale stejně se mi to líbilo, protože éra, zvlášť stíhačky a krásný ženský prostě miluju. ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na příběh, o ten tady vůbec nejde. Zde frčí krásné pilotky, úchvatné pohledy z letadla (přelet nad Paříží byl bomba) a spousta leteckých soubojů. Co na tom, že film jako takový je úplně o ničem, prostě se jen vklidu usaďte, přitpoutejte se a vychutnejte si let, budeme přistávat za pár minut. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jsou Sky Fighters strašně zvláštní film... kterému dávám pět hvězdiček s plným vědomím toho, že většina lidí nejspíš musí končit někde u třech. Prostě si nemůžu pomoct. Kavalíři oblak to u mě vyhráli tím typicky francouzským šarmem (snad přímo drzostí?), se kterou Gérard Pires divákovi naservíruje hloupoučký a řídký scénář plný těch nejstrašlivějších klišé tak suverénně a... elegantně? Ať tak nebo tak, přinejmenším milovníci stíhaček mi pět hvězdiček rozhodně podepíšou, protože letecké scény skýtá tenhle "euroblockbuster" v mimořádném rozsahu a kvalitě - skutečně nepřeháním, i ve srovnání s pro mě kultovním Top Gunem vyhrávají Mirage na celé čáře! Ale Sky Fighters toho stejně nabízejí daleko víc, než jen letadýlka. Třeba na první pohled přitrouble oknírkovaného Benoit Magimela, z něhož přitom ve skutečnosti po celý film srší nečekané charisma. Neznámou, a možná právě proto tak báječně sexy Géraldine Pailhas. Po výtvarné stránce velmi originální úvodní titulky. Naprosto exkluzivní soundtrack s Thirteen Senses, Placebo nebo třeba Chrisem Cornellem. A hlavně prapodivnou, nepopsatelnou atmosféru, která v tomhle snímku panuje především v oblacích a graduje v (dějově nijak zásadní) a přesto úžasně NÁLADOTVORNÉ závěrečné dvouminutovce. Právě finále tohohle filmu si občas, jen tak, pro utvrzení nostalgie, pouštím na YouTube... prostě když mám chuť. Sky Fighters jsou opravdu zvláštní podívaná... a tolik zvláštní dost možná jen pro mě. Tak už to někdy bývá. Takhle možná někdy vznikají kulty. U mě 90%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Všechny letecké záběry natočili s reálnými letadly, bez použití počítačových triků. (imro)
  • Režisér Gérard Pires je držitelem licencí na pilotování čehokoli od helikoptéry až po dopravní letoun. (Mahalik)
  • Pro lepší záběry ze vzduchu byly čtyři kamery vmontovány do nádrže na benzin a připevněny ke stíhačce Mirage 2000. (Mahalik)

Reklama

Reklama