Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Čtyři herci,jedna místnost,jedna kniha,zajímavý námět.Vše co Znamení ve zdi obsahuje a víc nedá ani omylem.Hodinka a půl téměř až "art" horroru,jistě neobvyklá podívaná,nicméně nijak oslnivá.Herci jsou zajímavě vybraní,zápletka poměrně originální,atmosféra je,ovšem jiná,než je obvyklé.Já osobně jsem ze Znamení ve zdi krapet rozpačitý,dost se vymyká,jen se nedokážu rozhodnout,jestli správně či ne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velice mně rozesmála jedna z úvodních vět tohoto snímku. "Paquerette nás opouští po kouskách,bude venku dřív než my". A byl. Černá magie a ve věznici, asi to bude mít úspěch. Zvlášť když přítomní nemají již žádnou, nebo pramálo nadějí. Zvláštní snímek francouzského režiséra Erica Valetteho, který moc nezvládnul svůj "Zmeškaný hovor" nás zavede do věznice ke čtyřem vězňům, čtyřem stěnám, jednomu oknu, jedněm dveřím a dvoum východům. Dveře nebo kniha to je otázka pro naší čtveřici, jedno je jasné průchod přes knihu dává naději...tak jdeme do toho!!! Z filmu jsem si odnesl tři myšlenky: 1, Nežerte knihy!!! 2, Neříkejte třikrát Sothoth eimat!!! 3, Dnes v noci projdu zdí!!! ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Turbo mužatka, dementní blb a rádoby inteligent a nově příchozí normoš. V žádném případě se nejedná o horor ale jen o fantasy, za to luxusní. Vlastně ani ostatní děj který se víceméně netýka záhadné knihy, ale jen věznů samotných není špatný. Absolutní závěr je celkem vydařený a ze židle mě bohužel nezvedl. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

S černou magií si není dobré zahrávat neboť se kouzlo obrátí proti tobě. Toto ponaučení ovšem neznali tihle čtyři muklové, kteří se chtějí za každou cenu dostat ven na svobodu. A tento film potvrzuje jednu skutečnost, kterou jsem si za poslední dobu všiml v hororové produkci, a to, že ne Amerika a ne Asie, ale Evropa je tím svěžím dechem, které vdechuje nové nápady do prohulených plic současného hororu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co toto jako mělo být? Začátek byl dobrý, film z vězeňského prostředí je skoro vždy fajn. Pak ale ti chlápci začali kouzlit a já si jen říkal, kdy se objeví Harry Potter. Závěrečné dění mi přišlo bez hlavy a paty. Chaos a zmar. Rozhodně to autoři mohli zpracovat lépe než jako takovou šílenou fantasmagorii. 35% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Před samým natáčením producenta napadlo, že knihy jsou již zastaralé a přemýšlel o náhradě magického deníku za e-book. (Musak)
  • Kameraman tohoto snímku Jean-Marc Bouzou vyhrál v roce 2003 na filmovém festivalu Avignon cenu Prix Vision za nejlepší kameru. (Terva)
  • Snímek získal na filmovém festivalu Gérardmer v roce 2003 společně s filmem The Gathering (2002) Zvláštní cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama