Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký britský důstojník Jack Rose se za druhé světové války o dovolené zamiluje do půvabné zdravotní dobrovolnice Lizzie Carterové. Záhy je ale zajat a uvězněn v německém hradě Colditz, který slouží jako válečný zajatecký tábor. Ještě před tím ale stačí požádat desátníka Nicholase McGradea, aby Lizzii vyhledal a řekl jí, co se stalo. McGrade, který se dostal do Londýna a pracuje nyní u tajné služby, Lizzii najde a i on propadne jejímu kouzlu. Nedaří se mu ji ale získal, a tak začne zadržovat Jackovy dopisy a posléze ho dokonce prohlásí za mrtvého. Jack ale žije a se svými spoluvězni se opakovaně pokouší z Colditzu uprchnout. Když se dozví, že ho v Londýně již rok všichni považují za mrtvého, rozhodne se utéct na vlastní pěst. Jeho první kroky míří k Lizzii. Tu ale McGrade právě požádal o ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (53)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá kapitola války která si doslova říkala o filmové zpracování, ale bohužel tahle verze se nezdařila z několika důvodů. Naprosto zbytečný zde byl přetažený romantický a melodramatický příběh, kterému dali tvůrci tohoto filmu daleko větší prostor než samotnému Colditzu. Dění v táboře působilo místy dost nevěrohodně, ale na druhou stranu zde byly pěkně zachyceny některé legendární pokusy (ten v německých uniformách). Pochválit by se dalo alespoň herecké obsazení Lewis a Hardy, které známe z daleko lepšího BOB. Kdo se tedy chce dozvědět o kapitole Colditzu něco víc, ten by rozhodně měl dát přednost nějakému kvalitnímu dokumentu, který přinese věcná fakta bez dalších zbytečností...4/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Nastrkat to všechno alespoň do dvou hodin by dodalo trochu spádu a možná by se z toho nestala čistě televizní záležitost. Takhle ty útěky začnou pomalu unavovat a to, co se děje, nebo spíš neděje v Londýně místy vyloženě nudí. Tvůrci tak mohou hřešit na casting, který se v tomto případě víc než vydařil. Lewis, Hardy a a Sophia Myles patří k mým oblíbeným a neztratil se ani Jason Priestley v roli narkomana a letce kanadské RAF. Škoda, že to nedostal do rukou někdo renomovanější. 50% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

1. diel - 75% Príbeh síce klasický a v romantickej línii nám predstavuje v podstate rovnaký príbeh ako Pearl Harbor, ale ako celok to dokáže zaujať. Na TV film veľmi slušná vypráva, fajn dobová atmosféra, herci, ale predovšetkým samotný a impozantný hrad a väzenie v jednom Colditz, ktorý ma zaujal už ako sopliaka keď som hral Commandos 2. Bavilo ma to o to viac, že som film o hrade a väzení Colditz ešte nevidel. 2. diel - 85% O chlp lepšie, hlavne preto, že druhý diel ma narozdiel od prvého už aj finále. Premena Damiana Lewisa postupne robí s Hardyho čoraz viac a viac hlavného hrdinu. Fajn dvojdielny príbeh, záver poteší a ako som už písal vyššie, na TV film fajn dobová atmosféra, kostýmy, vypráva a aj hudba, ale hlavne herci na čele s Hardym, Lewisom a Sophiou Myles. 80% - 4* ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech je kouska sobeckosti, hlavně se chopit šance a získat výhodu pro sebe. Jinak režimu v Colditzu jsem ve filmu nevěřil, skutečně si tam mohli podle tohoto filmu dělat co chtěli a Němcům to bylo fuk, div ještě vězňům nezpívali vánoční kolegy a nepekli vánočky. Bohužel prostě jen hodně, HODNĚ dlouhý TV film, promarněná příležitost na skutečné druhoválečné drama. Velká škoda. kéž by celý film byl jako jeho konec... ~~~ 2,5* ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No ale takéto zobrazenie Colditzu, väzenia s najvyššou ostrahou som teda fakt nečakal. Nielen, že úteky vojnových zajatcov sú tu na dennom poriadku a nemci za ne nikoho netrestajú a ani nezastrelia, dokonca borcom dovolia na druhý deň si zahrať aj nejaký ten kriket, pozerať sa ďalekohľadmi z okna, poprípade im donesú nepreskúmané balíčky, v ktorých majú mapy a pilníky. Človek by už len čakal, že sa všetci pekne spolu vyobjímajú a vybozkávajú a nakoniec si vymenia podpisové karty, dresy a zabudnú na tú smiešnu šarvátku, ktorá sa neviem prečo volá 2. svetová vojna. A takýchto logických chýb, ktoré film v mojich očiach degradujú sa filmári dopustili viac. Navyše je dej viac zameraný romanticky, takže ako zarytý vojnovkár som "krásne" 3 hodinky tŕpol, či sa borec z Colditzu dostane naspäť k svojej milej Lizzie a či sa tá nevydá za iného. No jeden by od dojatia slzu z kútika vytlačil. Potešením aspoň Damian Lewis a Tom Hardy (Jason Priestley nie), ktorí ale už mali tú česť hrať aj v lepších vojnových seriáloch. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Lokomotiva přijíždející na nádraží ve 27. minutě má na přední části viditelné označení 464.002. Jedná se o českou lokomotivu vyráběnou v ČKD.  Dodnes je z této řady zachován právě tento jeden kus.Tyto lokomotivy byly v provozu v letech 1940-1977. (šerminator)
  • Scéna, kdy desátník McGrade (Damian Lewis) vystupuje z vlaku v Londýně, byla natočena na pražském Hlavním nádraží. (šerminator)

Reklama

Reklama