Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem u snímku litoval, že se raději nedívám na jeho film o filmu. Strings jako výstava současného loutkářství by byla půvabná a dala by se odpustit i mizerná dramaturgie. Leč do plnohodnotného filmu tomu mnohé chybí. Je to vlastně hybrid mezi dokonalou loutkářskou exhibicí, která jde až na hranici svých možností, a úporné snahy napodobit klasické filmové techniky. A jak podotýká Rimmer, mutanty nemá nikdo rád. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Že loutky nemohou vzbudit v lidech emoce? Pche... Strings je jednoznačným důkazem opaku.Svět ,ve kterém se film odehrává a jeho mytologie je jednoduše krásný,stejně jako nápad,že loutky ví,že jsou loutky.Scéna umírání je jedna z nejdojemnějších,jakou jsem ve filmech viděl.A že příběh je klišovitý a neoriginální?Ale jděte,copak si už nikdo neumí užít pohádku?A ještě k tomu vizuálně takhle promakanou?To je mi moc líto.85 % ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niečo dreveného je v štáte dánskom!... ;-) Nesmierne zaujímavý, pochmúrny, dospelý a veľmi originálny film. Výhrady niektorých užívateľov ohľadom "otrepanosti" príbehu nechápem. Keď má niečo klasickú dejovú kompozíciu, ešte to nemožno nazvať otrepaným. A Strings ako kombinácia shakespearovského intrigovania a klasickej hrdinskej fantasy majú niečo do seba. A možno aj niečo viac. Navyše ten svet, v ktorom si bábky uvedomujú svoju bábkovosť, je prosto úžasný. Pre mňa jeden z najzaujímavejších filmových zážitkov poslednej doby, hoci netvrdím, že ľahko stráviteľný. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád loutky, tomu se to musí líbit. Tuctový raubířský příběh je zde povýšen na "provázkovou metafyziku". Provázky vodící loutky vedou k až tam, kam není vidět: do nebe, k Bohu, do nekonečna, k osudu.... Nebo je to indický obraz světa, v němž lidé jsou produktem bohů, kteří je stvořili z nudy, a teď se baví jejich osudy, které jim všemožně komplikují... Kam se loutkářství posunulo od doby Matěje Kopeckého... A kam směřuje? ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešte, ešte!! ...jednoduchý príbeh? Skôr jednoduchý divák - domýšľavý, pohŕdajúci, otupený. Myslí si že rozumie dramatickému umeniu, ale nedoceňuje čistotu, ktorú tento príbeh spolu s formou akou je spracovaný prinášajú. Nepozlátené, bez ornamentov, čačiek, sračiek, vyleštené a vyhladené na maximum, mieria priamo do srdca dospelého diváka, priamo do jeho stredu, aby mu v zmätku dnešných dní pripomenuli pár nespochybniteľných právd, aké možno nájsť len rozprávkach. V dobrých rozprávkach! (plus ten nápad že bábky sú fakt bábky... ja som si to všetko vrchovato užíval) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama