Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (143)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jsou Strings jednoznačně krásný film, potěší i temnota a depresivnost, kterou by divák u loutkového filmu příliš nečekal a která je patrná především v první polovině filmu. Odkazů na severskou mytologii, Hamleta nebo Star Wars je tu ošem tolik, až člověk začne pochybovat, jestli má tenhle film vůbec svůj vlastní příběh, nebo je jenom (podobně jako jeho představitelé) postavený z cizích částí. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Bylo by snadné říct, že forma zvítězila nad obsahem. Děj Strings je totiž známý jako lidstvo samo - touha po moci a pomstě proti snaze o mír a vykoupení. Pak tu máme Shakespearovské drama o lásce dvou lidí ze znepřátelených rodů a odhalení dávného tajemství. V kombinaci se skvěle propracovaným loutkovým světem to ale funguje na výbornou. Kromě akčních scén, ty se fakt nepovedly. Ale co, zase tu bylo geniální vězení a sebevražda a amputace a porod... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Podřízli ho. Úplně. Nenechali mu ani jednu niť..... Loutky se mstí, přicházejí o nitě, spojují nitě, zamotávají se do nich. Nic z toho není chyba vodičů, takovej je příběh. O zradě, lásce a nenávisti. A je výjimečnej jen díky různorodosti zpracování loutek i kulis. Pomsta není krvavá, ale loutková, stejně jako genocida. Hlava dubová, je prostě hlava dubová. Podruhé už bych to nedal. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem blázen do nití. 2.) Zajímá mě, jak loutkovej pták potěší loutkovou pannu. 3.) Nevím, která niť je u loutek nejdůležitější. 4.) Animáky a Spejbl s Hurvajsem jsou pro piškoty. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Strings potešia osobitosťou imaginárneho sveta. Bábky vnímajú svoje "struny" ako spojku s niečím čo je nad nimi, čo im dáva život. Samovraždou je prerezanie si vlastných strún, zabitím ich prerezanie protivníkovi. Toto umožňuje filmu vyjadrovať krásne existenciálne paralely s životom človeka. Snímka je zasadená do pôsobivého, výpravného fantasy dizajnu v štýle Pána prsteňov, čerpá zo sofistikovanej kamery, a je podfarbená krásnou symfonickou hudbou. Ale je tu jedno veľké ALE - samotný príbeh je tak prostučký a klišovitý, že sotva osloví niekoho iného, než len deti. A tie sa zasa nebudú toľko prežívať všetku tú krásu, do ktorej je zabalený. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Být to normální hraný film, asi bych tomu dal odpad! Vážně, tolik klišé a patosu v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Už ten základní nápad - dva válčící rody, král jednoho umírá, pověří syna, ale tomu plány překazí láska.. No znáte to. Strings z podprůměru vytahuje jeden jediný, o to však geniálnější nápad, postavit celý příběh na šňůrkách, kterými jsou loutky ovládány. S tím souvisí i spousta pěkných scén. Přesto si myslím, že se měli tvůrci pustit spíš do komedie. Tohle je vyloženě promarněná příležitost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama