Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

kitano 

všechny recenze uživatele

To co pred rokmi dokazal The Dark Crystal, dokazal znovu Strings. Uzasny svet vytvoreny za pomoci babok, s nedostiznym vizualnym spracovanim a carokrasnym universom, ktoreho danosti a pravidla robia z celeho filmu a pribehu neobicajny a kuzelny zazitok. Film, ktory mi pripomenul, ze to skutocne sa neukryva na povrchu a v tvarach, ale hlboko vo vnutri. (10/10) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na geniální myšlence, že loutky si jsou svých ,,nitek" vědomy a přeseknutí lanka vedoucího od hlavy znamená jistou smrt. Divák se dočká všeho, co má správná fantazy mít: bojové scény, temné intriky, mystika, shakespearovská love story nebo až lehce kýčovité kulisy na vás čekají v jednom z nejoriginálnějších snímků posledních let. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Skvěle propracovaný svět loutek, které si uvědomují své spojení s nebem. Z toho vyplývající řešení určitých scén (uzavírání města, vězení, porod) je vynikající a originální. Co se týče příběhu, inspiroval se film mnoha legendami Romeem a Julii počínaje a Matrixem konče, ale o to tu nejde, příběhy o cestě za pomstou a láskou jsou tady a vždy budou. Postavy mají každá co do sebe, nejúžasnější Halova sestra Jheena. Strings mě nadchly, rozhodně si je pustím znovu, najednou si člověk ani nestihne uvědomit vše - krásný svět loutek, jeho propracovanost, hudbu a dokonce i bitvu... You can. Set us free, Olo! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niečo dreveného je v štáte dánskom!... ;-) Nesmierne zaujímavý, pochmúrny, dospelý a veľmi originálny film. Výhrady niektorých užívateľov ohľadom "otrepanosti" príbehu nechápem. Keď má niečo klasickú dejovú kompozíciu, ešte to nemožno nazvať otrepaným. A Strings ako kombinácia shakespearovského intrigovania a klasickej hrdinskej fantasy majú niečo do seba. A možno aj niečo viac. Navyše ten svet, v ktorom si bábky uvedomujú svoju bábkovosť, je prosto úžasný. Pre mňa jeden z najzaujímavejších filmových zážitkov poslednej doby, hoci netvrdím, že ľahko stráviteľný. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, no ďalšie sklamanie. Viem, že tá dvojka je možno trocha krutá, ale nedá mi to pretože ma dej, príbeh absolútne neoslovil a nezaujal. Ostal som úplne chladný počas celého filmu. Nič ma tu nenadchlo ani nepotešilo, teda na pár originálnych aj keď možno zásadných vecí. Hudba bola dobrá, to áno. Struny boli originálne v spojení s dejom. Kamera celkom ušla, fantasy krajina potešila, ale nič viac. Zaujímavý počin, celkom originálny, no fakt ma to neoslovilo ( na to že je to fantasy ! ) 50% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama