Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (143)

togaf 

všechny recenze uživatele

Bylo by snadné říct, že forma zvítězila nad obsahem. Děj Strings je totiž známý jako lidstvo samo - touha po moci a pomstě proti snaze o mír a vykoupení. Pak tu máme Shakespearovské drama o lásce dvou lidí ze znepřátelených rodů a odhalení dávného tajemství. V kombinaci se skvěle propracovaným loutkovým světem to ale funguje na výbornou. Kromě akčních scén, ty se fakt nepovedly. Ale co, zase tu bylo geniální vězení a sebevražda a amputace a porod... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

originální a emotivní severská záležitost, která může zezačátku možná vyvolat trochu rozpaky a úsměv, ale když se na vlně nití trochu rozkoukáte, budete si taky připadat jako loutka v moci poetického, byť dost čitelného, příběhu, jeho fantastického zpracování a nádherného hudebního podkreslení... nebudu zastírat, že v několika momentech málem ukápla. krásné. 80% ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Moc krásné a originální. Přiznané loutky, které si nehrají na lidi, ale jsou samy sebou.Příběh, zde tolik kritizovaný, mi trochu připomínal Lvího krále, ale o to tady nejde. Krása byla v tom co vyplývalo z nápadu, že bůh loutky (a možná i nás) , vodí na nitkách a ony žijí svůj vlastní život, který na nich závisí. Scéna porodu i umírání byla tak úžasně emotivní, že jsem úplně zapomněla, že se dívám na loutkový film. Rčení život visí na vlásku dostalo nový obsah.Taky hudba byla nádherná a konečné osvobození, kdy nitě zmizí, ve mně ještě doznívá. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem u snímku litoval, že se raději nedívám na jeho film o filmu. Strings jako výstava současného loutkářství by byla půvabná a dala by se odpustit i mizerná dramaturgie. Leč do plnohodnotného filmu tomu mnohé chybí. Je to vlastně hybrid mezi dokonalou loutkářskou exhibicí, která jde až na hranici svých možností, a úporné snahy napodobit klasické filmové techniky. A jak podotýká Rimmer, mutanty nemá nikdo rád. ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Příběh rozhodně není to, na čem je film postaven. Jde samozřejmě spíš o hudbu, atmosféru, výtvarné pojetí a vyhrání si s loutkami. A to všechno se určitě povedlo. Alespoň mě film nadchnul a oslovil. Těšila jsem se na něj už dlouho (asi tak dva tři roky), od chvíle, kdy jsem si o něm přečetla v jistém filmovém časopise. Teď jsem si ho sehnala a nezklamal mě. Líbily se mi nápady smrti a narození, vězení a vzájemné propojenosti. Přestože mají loutky stále tytéž výrazy v obličeji, připadaly mi pokaždé jiné - když měly být smutné, viděla jsem v jejich tvářích smutek, když se rozzuřily, byly pro mě rozzuřené. To všechno závisí na práci s hudbou a hlasem. Závěr s ptákem byl hřejivý a povzbudivý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama