Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pokud si během sledování nedokážu vytvořit k žádné z postav vztah, znamená to, že mě snímek tu více, tu méně minul. Strings mě minuly totálně. Plytký příběh a vzhledem k absenci mimiky minimum emocí mě sžíralo natolik, že i těch pětaosmdesát minut trvalo zhruba stejně jako stoletá válka. Nitky zažily svůj vrchol ve Woodově bijáku Plan 9 from Outer Space. A za tímto smutných faktem si stojím. 25% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Šmik! Je to jenom mžik, někdo ti ufikne provázek a je z tebe mrtvola. Zapojení vodících provázků do hry považuji za originální, neotřelý nápad, za který tleskám. Příběh sám je vcelku triviální a pošmurný, jak už to na severu bývá, ale měla jsem problém se napojit na jeho emocionální vlnu. Navíc si myslím, že pošmurnost bude vadit dětem, trivialita dospělým. Takže sotva průměr. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Bylo by snadné říct, že forma zvítězila nad obsahem. Děj Strings je totiž známý jako lidstvo samo - touha po moci a pomstě proti snaze o mír a vykoupení. Pak tu máme Shakespearovské drama o lásce dvou lidí ze znepřátelených rodů a odhalení dávného tajemství. V kombinaci se skvěle propracovaným loutkovým světem to ale funguje na výbornou. Kromě akčních scén, ty se fakt nepovedly. Ale co, zase tu bylo geniální vězení a sebevražda a amputace a porod... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, no ďalšie sklamanie. Viem, že tá dvojka je možno trocha krutá, ale nedá mi to pretože ma dej, príbeh absolútne neoslovil a nezaujal. Ostal som úplne chladný počas celého filmu. Nič ma tu nenadchlo ani nepotešilo, teda na pár originálnych aj keď možno zásadných vecí. Hudba bola dobrá, to áno. Struny boli originálne v spojení s dejom. Kamera celkom ušla, fantasy krajina potešila, ale nič viac. Zaujímavý počin, celkom originálny, no fakt ma to neoslovilo ( na to že je to fantasy ! ) 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dánská fantasy s loutkami? No a proč ne, že? Loutky zde nezastupují lidi, ale jsou loutkami se vším všudy. Tedy i s provázky, které je ovládají. Celý jejich svět je vymyšlen originálně i komplexně. Některé detaily ze "života" jsou důkazem, že tvůrci mají nápadů na rozdávání. I po technické a hudební stránce zvládli film udělat tak, aby vypadal dostatečně výpravně. Na co však dojeli je laxní práce scenáristů. Něco tak ohraného jako je děj "Strings" se jen tak nevidí. Krom toho není ani dostatečně bohatý, aby utáhl devadesátiminutovou stopáž. Což je škoda, jelikož tohle mohlo být opravdu něco jiného, než je v žánru zvykem. Zbývá pouze kochat se prácí loutkářů a nápady z každodenního života marionet. Ovšem jako plnohodnotný film to neobstojí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama