Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (365)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem Flynna prostřednictvím neustálého replayování DVD považoval za novodobého leadera dobrodružného žánru a dlouhá léta jsem neměl sebemenšího tucha, že celá trilogie je pouze nevinnou televizní trilogií (na kterou mimochodem navázal ještě trapnější a nudnější seriál). Přesto byl ale Noah Wyle příjemným ústředním hercem, po jehož boku se vystřídaly vskutku nadějné aktérky a jejichž jiskření nebylo ani jednomu z příběhů přebytečnou zátěží, ba i snad naopak. Dneska bych se ale ke knihovníkovým snahám o záchranu světa či pouhé vzácné relikvie fakticky nevrátil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když točit televizní vykrádačku, tak nějak tahle. Tvůrci si jsou moc dobře vědomi toho, že točí jen žánrového parazita, že nemají tolik peněz, kolik by chtěli, a že ten scénář není úplně nejchytřejší, a tak k tomu přistupují s čistou hlavou, úsměvem na rtech a sympatickou dětinskostí, ve které každou druhou minutu pomrkávají na diváka. Akční scény jsou strašné, triky jak z deset let staré videohry, ale je tu kupa dobrých hlášek, výborní herci a pohodová atmosféra. Něco takového prostě dokáže čarovat… až na (leč slabší) čtyři hvězdičky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Parodie na Indyho? To doufám. Jinak je Flynn dílko s vypatlaným scénářem a naprosto odpornými triky. Digitální motýlci jsou úděsní. Pasáž s valčíkem mezi svištícími sekyrkami je tak trapná až je vtipná. Noah Wyle prostě není tak sympatický, jak si o sobě myslí. A Kyle MacLachlan? Jenom plesnivá třešnička na spáleném dortu. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V televizi reklama na Flynn Carsena bývala vždycky ještě týden dopředu co to nebude za megafilm. Když jsem se na to šel dívat očekával jsem nějaký akční nářez v podobě Mumie nebo Lovce pokladů, ale tenhle bratříček je bohužel o hodně slabší. Akce nic moc, herci také a já se po dobu filmu hodně nudil. 35% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)

Reklama

Reklama