Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No hej, od čias VČIELKY MAJI sa všeličo zmenilo... Keď tento film pozeráte je to pohoda. Usmievate sa, žasnete nad množstvom dospeláckych vtipov, občas chápavo prikývnete pri detskom kázaní a patetizme a potom je koniec a vy si uvedomíte, že predsa len ide o dosť riedke spracovanie zaujímavého námetu... ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch lepších animáků. Představte si včelku, která právě dostudovala. 3 dny chodil na Základní školu, další 3 dny na střední a pak za tři dny stihl i odpromovat. A včelí zákon zní, že až se dostuduje, tak se jde pracovat do továrny, kde se míchá med. Jenže tenhle Pan Včelka je jiný než ostatní. Bohužel se to nelíbí jeho rodičům, kteří po něm pořád chtějí, ať už jde konečně pracovat. A ještě mu říkají, že si má najít nevěstu, ale musí to být včela, hlavně ne vosa! Pan Včelka se nám zamiluje do jedné lidské květinářky, se kterou spolu prožívají jedno veliké dobrodružství, ale o tom více ve filmu, nerad bych vás připravil o překvapení.....Film se mi velice líbil. Dosahuje skoro kvalit Ratatouille, i když tam je ta animace přece jen o chloupek lepší. Tady mě zaujal příběh, který je podle mého názoru velmi dobře postaven. Dabing Petra Rychlého je příjemný a dokazuje o tomto herci, že se má spíše živit dabováním, než herectvím. Celkově snímek hodnotím lepšími 4 hvězdičkami. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád Jerryho Seinfelda a za Pana včelku smekám klobouk. Dokázal odtáhnout tuhle černožlutou vykrádačku Mravence Z na stravitelný průměr. A nebylo to nic lehkého. Po slibném rozjezdu nás čeká přerod hlavního hrdiny do Perryho Masona s žihadlem a veškerá hravost je náhle pryč, tlačená mimo záběr moralitkami pro nejmladší. Dreamworks byli celkem progresivní, když obsadili ukecaného komika s velkým K, ale všechno ostatní jede v obvyklých kolejích vyšeptaných animáků. Zatracená škoda. (v dabingu slavnostně ubito Petrem Rychlým) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Povedený animák se spoustou vtipných dialogů, hlášek umně vpletených do zábavně ujeté historky o včelách, které se s lidmi soudí o med, a vyšperkovaný navíc řadou vychytaných detailů ze života včel. Po řadě zklamání (počínaje Wallym a konče Spláchnutým), zase jednou svižná, nápaditá a opravdu zábavná animovaná legrace. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)
  • Poté, co včelka Barry Benson promuje na vysoké škole, sedí na lodičce uprostřed bazénu s medem a rodiče mu řeknou, že nemá žádný život. Tato scéná má být poctou filmu Absolvent. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama