Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (576)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem svižný leč neoriginalní thriller. Napětí se tu bohužel dosahuje spíš nechutnostmi. Málokdy jsem viděl ve filmu tolik "hezkých" detailů na pitvy a mrtvoly obecně. Celou dobu spěje děj k celkem jednoznačnému vyvrcholení. No přijde sice nakonec překvapivý zvrat, ale ten je hodně přitažený za vlasy. Díky slušnému tempu vyprávění a kvalitní práci s kamerou dávám solidních 50 - 60%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivka, která pro mě má něco do sebe. Sympatičtí herci a dobrá atmosféra dodává snímku "šťávu", takže se rozhodně nejedná o průměrný snímek, který by nebyla škoda nevidět. Poměrně nečekané vyloženě akční scény byly pro mě příjemným osvěžením, naproti tomu konec byl takový nedotažený. Ale jinak dobrá detektivka na večer. (8/10) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Reno bola stávka na istotu, pre Kassovitza s Casselom to bola vstupenka do Hollywoodu, pretože obaja odviedli na svojich postoch kus poctivej práce. Tajmoná a temná kriminálka má v sebe všetko, čo má mať, postupné odhaľovanie, znovuzauzlenie s vyvrcholením na jednotku. No a čo, keď sa to snaží niečomu podobať! Francúzi si to spravili po svojom a ja som mal dosť. 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa zase hrali na temných filozofov. Je jasné, na aký typ trilerov sa snažia naviazať, tak preto mi nejde do hlavy, prečo je ten príbeh tak plytký a neoriginálny. Ani s tou atmosférou to nie je až tak žhavé, ak by mi niekto povedal, že sa jedná o televízny film, vôbec by som sa nehádal. Nechcem kopať do osieho hniezda, ale Reno, ako uznávaný herec, mi v týchto komerčných trileroch lezie poriadne na nervy. VIDENÉ ZNOVA 11/23: Po opätovnom pozretí veľmi nesmelo zdvíham hodnotenie. Tá atmosféra sa vydarila, v tom názor mením, dokonca aj Reno je fajn. Avšak je tu prítomných viacero skutočne hlúpych scén, ako napríklad bitka so skinmi či skoro každý dialóg medzi oboma detektívmi. 50% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z těch filmů, u kterých jsem si musela položit otázku: "Kam se hrabe Hollywood?!?" Nejen, že mají "Purpurové řeky" originální zápletku, ale také (super)mrazivou atmosféru, působivou hudbu, stylovou kameru a upřímné herecké výkony (Reno, Cassel). A samozřejmě i kruté a správně nechutné scény. Navíc to můžete vidět kolikrát chcete (není to ani trochu nudné) a snímek neztrácí nic ze svého kouzla - věřte mi, já už to viděla 4x... Tohle je prostě jeden z nejlepších thrillerů, které spatřily světlo světa. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)
  • Vincent Cassel bol frustrovaný zmenami scenára počas natáčania, a to do tej miery, že na DVD priznal, že úplne nepochopil dej filmu. To viedlo k začiatku jeho rozchodu s Mathieuom Kassovitzom, čím sa skončil ich profesionálny vzťah aj priateľstvo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama