Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Málo veřejných osobností si troufá nečíst noviny." Negramotný zahradník Chance omylem zabloudil na politické výsluní, kde je jeho nechápavé mlčení bráno za jasný souhlas a kde se vždy najde někdo, kdo si dokáže jeho zahradnické poznatky vyložit jako složité ekonomické poučky. Chance sice občas potřebuje od pánů v oblecích poněkud krkolomější nahrávky na smeč, ale to zase tak moc nevadí, protože já jsem si na tomto poklidném, jemně sarkastickém snímku docela pochutnal. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na všetko stačí odpovedať yes a budeš za vzdelaného a inteligentného...Nevie čítať, nevie písať, nikdy nikde nebol, takmer s nikým sa nestretával a napriek tomu má o svete aký - taký prehľad. On má televízor a po ruke vždy pripravený ovládač. Aj pri milovaní! Sellers je ako vždy bezchybný, humor je trochu menej priamočiary, často máte pocit, že by sa z toho dalo vytrieskať oveľa viac, ale ten pokojnejší tón filmu sedí. Jeho jednoduché a dvojzmyselné odpovede na zložité otázky si ľudia vykladajú po svojom a majú ho za génia. Behom jedného večera je z neho hviezda a to stačí v sledovanej show odpovedať iba "yes" a povedať niečo o prírode...Obľúbia si ho takmer všetci. Možno aj vy. 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Life is a state of mind.“ Ashbyho velejemná satira s pohádkovým nádechem naznačila, že politika je jen poloprázdná nádoba na hony vzdálená od reality, kterou tu a tam stačí doplnit zahradnickým, či jiným bonmotem a taky že prostota čisté duše nepodlehne přetvářce a vypočítavosti - už jen proto, že se nikdy nepotkají na stejném bojišti.. Klobouk dolů před P.Sellersem, který věděl, že výzvy jsou od toho, aby se přijímaly a v duchu Chanceho je třeba k jeho kariéře připomenout, že v zahradě vždycky vyroste spousta rostlin, ale jen některé z nich lze považovat za vzácné trvalky.. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To, že se v dnešní přetechnizované a uspěchané době, stává z televize náhradní rodič je docela známý fakt. Je jen na nás kolik si toho z té kouzelné skřínky odneseme a platí to obzvláště v případě, když jste zahradník s inteligencí potomka hokejisty a modelky po lobotomii, který v životě neopustil dům a k němu přilehlou zahradu. Ovšem když se takový člověk, kterému se v hlavě nehoní snad žádné myšlenky ani emoce, dostane do světa politiky, kde si všichni vykládají každou jeho větu jako geniální myšlenku plnou symbolů začíná ten pravý slet ironických situací. Byl jsem při tom je velice zajímavý film, který se táhne v neuvěřitelně klidném tempu a z letargie vytrhuje jen skvělý výkon Petera Sellerse, který tak dává zapomenout na svého potrhlého inspektora. Škoda jen, že se střihač trochu více nerozšoupnul se zkracováním a také je škoda, že jsem k hlavní postavě necítil žádné sympatie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. "Příběh o náhodě (A story of chance)." - "Jsem Chance, zahradník."... Geniální tiché herectví Petra Sellerse v roli zaostalého zahradníka s pevným stiskem ruky a jasnými úpřímnými výroky. "Pane prezidente, v televizi vypadáte mnohem menší." "Pokud nejsou poškozeny kořeny, vše je v pořádku."... "Jó, byl opravdu chytrý. Držet se na úrovni třetí třídy. Tomu všichni rozumí."... "Napište o sobě knihu." - "Já neumím psát." -"To nevadí, já taky ne, najdeme někoho, kdo ji za Vás napíše. Stačí, když si ji přečtete." - "Já neumím číst." - "No kdo z nás dneska čte?" - "Rád se dívám na televizi." Trailer: http://www.sms.cz/film/byl_jsem_pri_tom/ukazka ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)
  • Natáčelo se také na usedlosti Biltmore Estate v Severní Karolíně. (džanik)

Reklama

Reklama