Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek rozvine tak slibnou linii příběhu, trochu mi připomínající část o nespavosti z Klubu rváčů (obzvlášť v momentě kdy usne, tam chybí jen věta: Babies don´t sleep this well), vše je podáváno neotřepanou formou, což přitáhne. Ale ten konec, to byla zas taková Amerika, že mi u posledního polibku, rádoby vybroušeného moudrými slovy jako diamant do tvaru briliantu, chyběla akorát americká vlajka. Bižuterie ale moc hezká, pro ten krásný začátek dávám 75%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, a to nejsem zrovna fanda pomalu plynoucích "uvažujících" filmů, ale tenhle mě teda dostal. Výborný herecký tandem a jejich charaktery, krásná a konečně pořádně využitá Emilia Fox, další talent Sean Biggerstaff, což je sympaťák už od pohledu a ani nemusí nic říct. Pak je tu sem tam nějakej ten britskej vtípek, o což se stará hlavně svérazná dvojka (později trojka - schválně kdo ve znalci kung-fu poznal "young Masbatha" z Ospalé díry?) nočních posluhovačů a praštěnej šéf - ačkoliv ten se mi asi líbil nejmín, byla to jen obyčejná karikatura. Povedla se rovněž hudba a kamera a všechny ty zpomalené záběry - navíc většinou skvěle osvětlené. Monology hlavního hrdiny nepostrádají smysl a divák o nich skutečně začne přemýšlet, což je to hlavní, takže ještě po skončení snímku ta myšlenka v hlavě zůstává. Dlouho jsem se Cashbacku vyhýbala a jsem nakonec ráda, že jsem si ten zážitek tak šetřila. Nemůžu než doporučit, a to všem, zaručený zvedač nálady. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit obalem DVD, protože tohle je vážně moc milý film, nevšední, vtipný, vynalézavý s přehlídkou bláznivého osazenstva ze sámošky, kde vzal Ben noční šichtu, aby nějak využil čas, kdy nemůže spát po rozchodu s děvčetem, který mu zlomil srdce. Ben je sympaťák a tak si nějak poradí a já mu to moc přála. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

CLERKS II+40 ROKOV PANIC Velká Británia zachraňuje žáner komédie... Ten úžasný nevtieravý humor, aký sme videli napr. v SÚMRAKU MŔTVYCH je späť... Vynikajúca hudba, krásne ženy, úcta ku kráse. Nahota nie je samoúčelná, tvorcovia ako aj hlavný hrdina považujú ženské telo za umelecké dielo a snímajú ho s úctou a pompéznosťou - napriek všetkej vážnosti to celé pôsobí osviežujúco a primerane vtipne. Veľká škoda, že sa to nedostalo do kín... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Necítim sa byť oklamaný lákavým plagátom, ocenil som vynaliezavosť tvorcov, utvrdil som sa v mojom slabšom vnímaní britského humoru, ale celkový dojem som mal znížený o neschopnosť identifikovať sa s hlavnou postavou a jeho problémami. Ani komentár to zásadným spôsobom nevylepšil. Preto iba tri hviezdičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Dívka, která je na plakátu k filmu, má při nakupování v supermarketu těsně před "zastavením času" nákupní vozík. Při "zastaveném čase" a jejím malování hlavním hrdinou má však v ruce nákupní košík. (dan.pacino)
  • Ve scéně, kdy se „nestydící Švédka“ sklání k malému Benovi (Sean Biggerstaff) pro své nohavičky, je v jednom záběru vidět několik pramínků blond vlasů. Když se ale narovná, má všechny vlasy v ručníku. (dan.pacino)
  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)

Reklama

Reklama