Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem půjčil kvůli plakátu, který je neuvěřitelně lákavý a obsah DVDčka taktéž. Naprosto fantasticky napsané charaktery postav, jež mě nejvíce pobavil "boss" supermarketu a zaujala krásná Emilia Fox. Ve filmu je mnoho silných scén, výborné fotbalové utkání apod. a je to také originálně pojatý romantický film hlavně co se vizuální stránky týče, myslím, že není nikdo, kdo by si nepřál zastavil čas v tom nejlepším okamžiku. Příjemný film, od kterého jsem nic nečekal a po zhlédnutí mohu vřele doporučit. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Necítim sa byť oklamaný lákavým plagátom, ocenil som vynaliezavosť tvorcov, utvrdil som sa v mojom slabšom vnímaní britského humoru, ale celkový dojem som mal znížený o neschopnosť identifikovať sa s hlavnou postavou a jeho problémami. Ani komentár to zásadným spôsobom nevylepšil. Preto iba tri hviezdičky. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je zvláštní a pozoruhodný film, který jsem viděl už podruhé a s nímž jsem naprosto spokojený. Samozřejmě, že nebýt úžasného, neobvyklého a originálního námětu, tak bych asi tenhle film tak vysoko nehodnotil, ale právě ten námět z filmu dělá něco výjimečného. Přitom stačilo tak málo, a to sice že se s hlavním hrdinou rozejde jeho dívka a on začne trpět nespavostí a volný čas navíc využije tak, že si začne vydělávat na nočních směnách v supermarketu. Velice jednoduchý nápad, ale zároveň nápad, který funguje. Jistě, samozřejmě to lze považovat za tak trochu mysteriózní nebo fantasy námět, protože neznám nikoho, kdo by vydržel několik týdnů nespat, a stejně tak neznám nikoho, kdo by dokázal zastavit čas, což je specializace hlavního hrdiny. Ale když na to jako divák přistoupím, tak si pak celý film úžasně užívám a ani chvilku jsem se nenudil. Tohle je zkrátka jeden z těch filmů, které jsou originální, neotřelé a sympatické. A velice tomuto filmu pomáhá herecký výkon Seana Biggerstaffa, kterého už jsem viděl hrát jak ve filmu Zimní host, kde předvedl úžasný dětský herecký výkon, tak v prvních dvou dílech Harryho Pottera, kde hrál sympatického kapitána nebelvírského famfrpálového družstva. Zde znovu dokazuje, že má nesporný herecký talent a já už se těším na jeho další role. Cashback u mě tedy získává pět hvězdiček. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rande naslepo, které se změnilo v nečekaně příjemné překvapení. Film, o kterém jsem nic nevěděl, nic nečekal a dostal všechno, co jsem si mohl přát. Svérázný humor, několik skvěle ujetých scén, partu nezapomenutelných outsiderů z noční šichty, špetku magie, kopec netradiční romanticky, sympatickou dvojici, a to vše ponořeno do báječné atmosféry, tajemné, melancholické, přesto svěží a jiskřící humorem. Bylo to bláznivé, přesto nečekaně pohodové, ujeté a přesto nečekaně milé. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Svěží závan originality z nejkomerčnějšího možného prostředí supermarketu, kdo by to byl čekal. Cashback střídá poctivou melancholii s třeskutě suchým britským humorem, odvážnou nahotou s tradiční lovestory a myteriózní zápletkou a kupodivu z toho vychází poměrně chutný guláš kde se vše navzájem doplňuje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • Scéna, kdy švédská chůva přechází nahá z koupelny do pokoje, je dle Seana Ellise inspirovaná vzpomínkami z jeho dětství. (Václavička)

Reklama

Reklama