Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

jeden z těch filmů, které se mi nehorázně líbí, ale nikdy bych je pro jistotu nikomu nedoporučil, protože si nejsem jist, čím vším se mi vlastně film tak líbil, ona už samotná atmosféra je dosti specifická a bavili mě obě roviny filmu, jak děj s nepřebernym množstvim skvěle vybranejch figurek, tak i v rovině "pseudomeditativní" kde hlavní hrdina rozmlouvá o čemkoli. Film v podstatě celou dobu jenom lehce plyne, ale rozhodně to neznamená, že by měla přijít nuda. Jeden z nejzajímavěších romantickejch filmů ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt nereálných scén se zastavováním času, po nichž následovaly hluchá místa, byl by to patrně další tuctový, trochu nudný, romantický film. Ale co je lepší? Nevybočovat z řady a dělat vtipné ale snadno zapomenutelné filmy nebo je něčím ozvláštnit? Musím uznat, že to "něco", mě zaujalo a patrně na tento snímek nezapomenu, ale zárověň mě to "něco" nutilo ony prázdné zbytečné scény přetáčet. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

230 kilo je potřeba k rozbití lebky. Lidské city jsou 100 krát křehčí.... Film o studentech s hormonálním přetlakem mi v první čtvrt hodince připadal dost nudný. Oživení přinesla práce v supermarketu a nahé slečny. Asi hlavně kvůli nim jsem vydržel a odměnou mi byla závěrečná třetina, která mě fakt ,,chytla". Takže jestli nemáte nic jinýho na koukání a jste schopni se naladit na melancholickou nótu, budete za svoji vytrvalost přiměřeně odměněni. A několikrát i vtipným kouskem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, a to nejsem zrovna fanda pomalu plynoucích "uvažujících" filmů, ale tenhle mě teda dostal. Výborný herecký tandem a jejich charaktery, krásná a konečně pořádně využitá Emilia Fox, další talent Sean Biggerstaff, což je sympaťák už od pohledu a ani nemusí nic říct. Pak je tu sem tam nějakej ten britskej vtípek, o což se stará hlavně svérazná dvojka (později trojka - schválně kdo ve znalci kung-fu poznal "young Masbatha" z Ospalé díry?) nočních posluhovačů a praštěnej šéf - ačkoliv ten se mi asi líbil nejmín, byla to jen obyčejná karikatura. Povedla se rovněž hudba a kamera a všechny ty zpomalené záběry - navíc většinou skvěle osvětlené. Monology hlavního hrdiny nepostrádají smysl a divák o nich skutečně začne přemýšlet, což je to hlavní, takže ještě po skončení snímku ta myšlenka v hlavě zůstává. Dlouho jsem se Cashbacku vyhýbala a jsem nakonec ráda, že jsem si ten zážitek tak šetřila. Nemůžu než doporučit, a to všem, zaručený zvedač nálady. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Cashback je výborná komedie, která má v sobě střípky romantického nádechu, z kterých se nakonec složí celá sklenice. Přirozený humor v ještě přirozenějším ději, jehož expozici si prožil každý z nás. Proto si vás film získá hned od začátku a mnoho postav vám bude připomínat vaše přátele či nepřátele. Režisér si při natáčení krátkometrážní verze zvykl na herce natolik, že je obsadil i do celovečerní verze. Nevím, zda je to dobře nebo špatně, protože jsem tu kratší verzi neviděl. Ale opakování je matka moudrosti, takže herci určitě vypilovali své postavy a odehráli to výbornou. V některých momentech mi to připomínalo Nauku o snech a ten patří taky k mým oblíbeným filmům, takže prostě těch pět hvězdiček musím dát. On si to zaslouží a doufám, že se mi podaří sehnat i tu krátkometrážní verzi, která byla nominovaná na Oscara. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)
  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)

Reklama

Reklama