Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ellis smíchal několik naivních životních mouder, které jsou v komedii o mladých lidech možná až nepatřičné a hromadu pubertálních vtipů, které v podání dospělých zase působí nepatřičně. Zdánlivě nesourodý mix však vytváří společně s časovými hrátkami a snílkům známou nespavostí kouzelnou atmosféru. Navíc plakát doslova klame tělem. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Krásne no samoúčelné obrazy s nulovou dynamikou. Režisérova snaha každú chvíľu zastavovať zábery po chvíli stratí čaro a ostanú len pekné obrázky, pri ktorých si divák začne uvedomovať, že chýba silný príbeh. Záver je príjemný ako to už britských romantických komédií býva a keby prišiel o 30 minút skôr, zrejme by som film hodnotil lepšie. Ale na keby sa nehrá. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

jeden z těch filmů, které se mi nehorázně líbí, ale nikdy bych je pro jistotu nikomu nedoporučil, protože si nejsem jist, čím vším se mi vlastně film tak líbil, ona už samotná atmosféra je dosti specifická a bavili mě obě roviny filmu, jak děj s nepřebernym množstvim skvěle vybranejch figurek, tak i v rovině "pseudomeditativní" kde hlavní hrdina rozmlouvá o čemkoli. Film v podstatě celou dobu jenom lehce plyne, ale rozhodně to neznamená, že by měla přijít nuda. Jeden z nejzajímavěších romantickejch filmů ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, a to nejsem zrovna fanda pomalu plynoucích "uvažujících" filmů, ale tenhle mě teda dostal. Výborný herecký tandem a jejich charaktery, krásná a konečně pořádně využitá Emilia Fox, další talent Sean Biggerstaff, což je sympaťák už od pohledu a ani nemusí nic říct. Pak je tu sem tam nějakej ten britskej vtípek, o což se stará hlavně svérazná dvojka (později trojka - schválně kdo ve znalci kung-fu poznal "young Masbatha" z Ospalé díry?) nočních posluhovačů a praštěnej šéf - ačkoliv ten se mi asi líbil nejmín, byla to jen obyčejná karikatura. Povedla se rovněž hudba a kamera a všechny ty zpomalené záběry - navíc většinou skvěle osvětlené. Monology hlavního hrdiny nepostrádají smysl a divák o nich skutečně začne přemýšlet, což je to hlavní, takže ještě po skončení snímku ta myšlenka v hlavě zůstává. Dlouho jsem se Cashbacku vyhýbala a jsem nakonec ráda, že jsem si ten zážitek tak šetřila. Nemůžu než doporučit, a to všem, zaručený zvedač nálady. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

The bad news is that time flies. The good news... is that you're the pilot. Hodně podivné dojmy. Příběh stojí za starou belu, pokud se tedy vůbec dá o (neexistujícím) příběhu mluvit. O nudě ani nemluvě, protože ta film provází celou dobu. Na druhou stranu se tu najdou zajímavé myšlenky polemizující o lásce, vztazích a celkově životě. Bohužel je to celé podáno tak rádoby filosoficky a vážně (celou dobu hraje hudba,jako kdyby se film týkal někoho umírajícího), až je to zkrátka nesympatické. Našlo se pár dobrých fórů, ale kdyby jich bylo víc a příběh by byl mnohem propracovanější, tak bych to dokázala ocenit, takhle se to vážně vleklo. Sexuální náboj celého filmu je jinak zajímavý, zato ono "zmrazování času" šíleně otravné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy švédská chůva přechází nahá z koupelny do pokoje, je dle Seana Ellise inspirovaná vzpomínkami z jeho dětství. (Václavička)
  • Vzhledem k omezenému rozpočtu jsou všechny triky ve scénách, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) pohybuje zastavený časem, vytvořeny pouze pomocí kamery, nehybných herců, provázků a skleněných desek. Výjimkou jsou záběry v závěru filmu, kdy hlavní postavy procházejí zastavenými sněhovými vločkami. Zde byla použita animace. (ynot)
  • V jednom ze záběrů, kdy Ben (Sean Biggerstaff) kreslí jednu z nahých zákaznic obchodu, jde vidět, že mrkne, i když je zastavený čas. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama