Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Především zezačátku má film ohromně našlápnuto a divákovi předkládá množství velmi originálních nápadů, což vrcholí scénou v supermarketu. Potom už jde vše jen z kopce, tempo zvolňuje, nápady došly a trvá to prostě moc dlouho. Tak jako mě první půlka zaujala, tak jsem si u druhé říkal, že byla nudná a zbytečná. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

kedysi som sa vyjadril, že romantická komédia je žáner ak už nie budúcnosti, tak minimálne súčasnosti - a to hlavne preto, že pribúda romantických komédií, ktoré majú nápad, snažia sa pozerať na vec odpatetizovane, byť originálne; Cashback, i keď v úvode vyzerá mierne rozpačito a musíte si počkať, kým dôjde na to, o čom film vlastne naozaj je, je prototyp úprimnej, milej a pomerne originálnej ANGLICKEJ romantickej komédie (anglické reálie, reálie supermarketového sveta sa mi veľmi páčil); nechýba občasný humor (párkrát som sa nahlas zasmial, čo sa mi nestáva často, no niekedy to pôsobilo trošku silene - futbal, prdiaci model) romantika nebola presladzovaná a zaťažená nejakými extra klíšé, a hlavne to bolo jednoduché - žiadne extra scenáristicko herecké kľučky, takto nejako si predstavujem dobrý súčasný anglický romantický komediálny film; ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedno je tedy jisté - Guy Farley je bezesporu velký skladatelský talent a rozhodně byla by škoda, kdyby se do budoucna více neprosadil. To samé by se dalo říci i o Seanu Ellisovi, který se na nás usmívá ze svého nedobytného režisérského stolce a proplácí nám naši investici (cashback) v podobě stylistické lahůdky opěvujícím krásu a sílu okamžiku. Jedinečná spokojenost... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

strasne mily nenapadny film. kazdou minutou som ocakaval kedy to vsetko upadne do nejakej trapnejsej roviny, ale cuduj sa svete ono to vyborne bavilo az do zaverecnych tituliek. zaner je tazko presne urcit pretoze si divak uzije tak komedialnych pasazi ako aj vaznejsich dramatickych, ktore vyznievaju skor ako dojak. vsetko to vsak ma potrebnu inteligenciu a je vidiet, ze za tymto pocinom stoji schopny clovek. urcite stoji za pozornost!!! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek rozvine tak slibnou linii příběhu, trochu mi připomínající část o nespavosti z Klubu rváčů (obzvlášť v momentě kdy usne, tam chybí jen věta: Babies don´t sleep this well), vše je podáváno neotřepanou formou, což přitáhne. Ale ten konec, to byla zas taková Amerika, že mi u posledního polibku, rádoby vybroušeného moudrými slovy jako diamant do tvaru briliantu, chyběla akorát americká vlajka. Bižuterie ale moc hezká, pro ten krásný začátek dávám 75%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se Ben (Sean Biggerstaff) koukne na noční stolek a na digitálních hodinách je 4:08, vedle noční lampy lze spatřit jen šálek. V dalším záběru o 3 minuty později je ale v pozadí i porcelánový medvídek. (dan.pacino)
  • Ve scéně, kdy se „nestydící Švédka“ sklání k malému Benovi (Sean Biggerstaff) pro své nohavičky, je v jednom záběru vidět několik pramínků blond vlasů. Když se ale narovná, má všechny vlasy v ručníku. (dan.pacino)
  • Ve scéně, kdy je Sean (Shaun Evans) v koupelně a drží v jedné ruce časopis, lez spatřit u zrcadla krémy a kromě jiného i zubní kartáček. Poté, co položí časopis, tam vše zůstane, jen zubní kartáč zmizí. (dan.pacino)

Reklama

Reklama