Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek čekal na svoji příležitost na HDD opravdu dlouho. Výzva jeho zhlédnutí razantně uspíšila. Musím rozhodně pochválit velmi příjemný a vtipný začátek, po kterém bohužel následoval takový poměrně nezáživný další průběh. Nejvíce mě okouzlily všechny bezduché výplně. Kung fu skoro mistrem počínaje a fotbalovým kláním konče. Ta pomalu se táhnoucí romantická linie mě úplně na zadek neposadila. Já viděl pouze pár netradičních až uměleckých prvků v poměrně vágním příběhu. Nedám více než dvě malinké hvězdičky. Kromě několika příjemných fórků mě snímek výrazně, ba dokonce ani nevýrazně nenadchl. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky mat.ilda. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se režisér přespříliš opájí svou schopností točit pěkné obrázky (vypadají skoro jako z korejských romancí) a zastavovat je. Lze taky moc dobře poznat, že jde o natáhnutí krátkometrážního filmečku do celovečerní stopáže. Jinak je Cashback milá malá, vizuálně lahůdková romantická komedie. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imprese zamrzlé v čase očima vychutnávače okamžiků, během svého insomnického období, na místě tak neinspirativním, jako je supermarket za noční směny... Romantický přelud se spoustou krásných slov v meditativních obrazech se zvláštním kouzlem dokázal podělit o bolest z rozchodu, existenciální vakuum, smysl pro krásu a konečně i poznání, že každá vteřina by měla stát za stopku. Osobně bych si přála více rozvinout romanticko-uměleckou linku na úkor potrhlého vtipu (vsuvka s fotbalem, exaltovaný šéf, kung-fu přírůstek), i tak mě snímek zanechal očarovanou - neotřelou poetikou, estetickou nahotou, hudebním podkresem, Emilií Foxx a naprosto dokonalým zakončením. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvôli hlúpemu českému distribučnému názvu "Láska ze supermarketu" som sa dlho ochudobňoval o príjemný divácky zážitok. Tento film je totiž veľmi dobrý. Nie som zrovna priaznivcom novej anglickej produkcie, ale občas ma dokážu aj Briti milo prekvapiť. Presne ako pri tomto titule. Emotívny príbeh mladého, dospievajúceho muža, kotrý rieši svoje prvé závažné citové problémy. Herci sú dobrí, sountrack kvalitný, svižná réžia. Najviac ma však zaujala výborná, nápaditá práca s kamerou. **** ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně intenzivní meditace nad smyslem života, nešťastnou láskou a krizí existencionalismu v interiérech nočního supermarketu. To vše vedeno v duchu „oslavy lidského těla a mysli" ála nesmrtelné umění renesančních mistrů, dotaženo do extrémů lehce kýčovitým vedením děje a podtrženo desítkami vtipných narážek na ať už současnou či minulou pop-kulturu. Za tohle bych v kině peníze určitě vrátit nechtěl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy se „nestydící Švédka“ sklání k malému Benovi (Sean Biggerstaff) pro své nohavičky, je v jednom záběru vidět několik pramínků blond vlasů. Když se ale narovná, má všechny vlasy v ručníku. (dan.pacino)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)
  • Scéna, kdy švédská chůva přechází nahá z koupelny do pokoje, je dle Seana Ellise inspirovaná vzpomínkami z jeho dětství. (Václavička)

Reklama

Reklama