Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem nabyl dojmu, že mám co dočinění s nejlepším duchařským hororem vůbec. Žádnej dlouhej únavnej úvod, první setkání s duchem proběhne už někdy v páté minutě a není to žádné posunutí hrníčku o jeden centimetr nebo zhasnutí světla, ale pořádně důraznej střet, jenž bývá v ostatních podobných filmech k vidění až krátce před závěrečnými titulky. Atmosféra by se dala krájet, hudební podkres mi zpočátku přišel příliš rušivý, ale časem jsem si na něj zvyknul a přiznávám mu velikou působivost. V druhé polovině však dojde ke zbytečnému natahování a opakování, entita se začne projevovat trikově ne zrovna excelentními světelnými jevy, takže absolutní nadšení mírně upadá, ale i tak se jedná o duchařskou špičku. Horror movie of the year ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný hororový thriller se zajímavým tématem. Ten jde ostatně ještě dál, než Spielbergův a Hooperův Poltergeist. Sidney J. Furie (mimochodem zajímavé příjmení :-)) podle skutečného případu rozehrává povedenou hru neviditelného trýznitele a jeho oběti - matky tří dětí. Bez zbytečných efektů a s povedenou atmosférou se mu podařilo vytvořit pozoruhodné dílo, jenž rozhodně stojí za vidění. 70% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co k tomu říct. tenhle film mi byl už dlouhou dobu vytrvale doporučován a já se mu pořád z nějakých záhadných důvodů vyhejbal. No dneska nad ránem jsem to dal a jako nemusel jsem se jít po zhlédnutí osprchovat, to zase ne, ale je to solidní nálož. Tvůrci tu evidentně vsadili na známou poučku, že nejděsivější je to co není vidět a z takto prostým konceptem to funguje víc než obstojně. jenom bych to tak o 20 minut zkrátil, protože ke konci tomu začne lehce docházet dech, ale i tak jsem rád, že jsem se k tomu konečně dostal.75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce na čisté 4 hviezdy, ale kvôli obsahovej stránke a výbornému výkonu hlavnej hrdinky som sa rozhodol výnimočne prilepšiť. Dejová linka nie je najhoršia, je vystavaná veľmi dobre a pútavo, na druhú stranu však by možno prospela kratšia stopáž, dve hodiny bolo skutočne veľa. Najväčšou slabinou sú úbohé triky, ktoré boli naozaj aj s ohľadom na dobu natočenia, výrazne podpriemerné. Film je vraj podľa skutočnej udalosti. V tom prípade nie je Carle čo závidieť, mať sexuchtivého ducha doma v niekde v podkroví teda nie je bohviečo :). 70/100 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horror bez "strašidelných" vizuálních orgií monster a cákanců krve - sice s pár zbytečnými klišé (doktor zamilovaný hero), ale také s příjemně hutnou atmosférou, přesvědčivými herci, hodně dobrým hudebním/ruchovým podkladem, rozkošným závěrem a hlavně s brutálně šarmantním "záporákem". Přehodnocuji žebříček objektů své platonické sexuální touhy - I know I don't have to leave the door open, Mr. Entity... ♥ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)
  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)

Reklama

Reklama