Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní scénář (ne jako ty dnešní omleté komerční sračky) a samozřejmě dobří herci. Třeba Jiří Samek jako Bohouš Straka je naprosto perfektní záporňák. Celkově povedený seriál, který by si rozhodně zasloužil lepší ocenění. Jelikož byl natočen za komunistů a je o pracujících lidech, tak zdejší rozumbradové samozřejmě házejí odpady a myslí si, jak jsou ohromně chytří. Ale že by bez zemědělců neměli co žrát, to jim jaksi nedochází. A vzhledem k úrovni našeho zemědělství možná opravdu brzy co žrát nebude. Pak se budou moci ukájet americkýma sračkama o hráčích na burze nebo o úspěšných podnikatelích... ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Tak jsem musel zvednou hodnocení, protože by bylo nespravedlivé k novým seriálům. Po delší odmlce jsem si pustil nový český seriál o koních a viděl tu hrůzu, kde "hrají" jen dřeva. Ano, kombajnéři jsou poplatní době a seriál je agitka, ale ... Ale ti herci hrají tak přirozeně a dobře, že se na to dá prostě dívat. Nové seriály jsou nejen stejně stupidní, ale navíc přidávají mizerné herce, zmatené scénáře, stupidní dialogy a předvídatelné zápletky. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný. Vyjma hluchejch míst jako Hrušínský pisatel dopisů. Trapná role Hanzlíka. Všichni ku_evníci byli v mém životě daleko inteligentnější než on. Prostě blb s barevnou košilí. Ale naše generace takto žila, čekali jsme na kombajnéry a žně na Vysočině byly krásné. I já jako Hartl byl vedoucí. Ne kombajnérů, ale ožralejch cikánů. To nejde řešit! Nikdo vás neposlechne a každej si dělá co chce. Tento seriál je prakticky důkazem, že ten socialismus nemohl vydržet. A zejména ne v zemědělství. Je to podobné jako Inženýrská odysea. Diváku, pohleď jak nám to nejde a vše se sere! ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

V dobách nedávno minulých šel natočit seriál opravdu o všem. Holt když strana poručila, tak šlo všechno, i vaření seriálu z vody. Škoda, že to nevysílali když mi bylo tak 5-7 let, to bych tomu snad nasázel díky kombajnům alespoň 4 hvězdy. Takhle to jsou skoro 3, ono ti naši staří herečtí bardi taky trochu přispěli k tomu, že to místy bylo aspoň sranda. Menšík hádající se se soudruhem ředitelem o pribiňák, karbaník Filipovský ... Zkrátka jako celek to beru jako úsměvnou vzpomínku na dětská léta, kdy jsem léto trávil na poli pozorováním boje o zrno. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Režim potřeboval ukázat každé z odvětví budování socializmu . Družstva JZD byla jedním z pilířů a tak padl nápad natočit seriál (tak jak bylo tehdy módou o každé profesi) o kombajnistech. Ti v každém z dílů řeší nejroztodivnější problémy od oprav strojů, shánění dílů, pití za volantem, nutnosti v noci vyjet mlátit až po dramtické převrácení stroje na příkrém svahu atd... U nejednoho dílu se dnešní divák skvěle pobaví a proto já soudruhům z dederónských Forschrittů dávám za dvě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Ve třetí epizodě pojmenované Hektary má na sobě ve skladu jeho vedoucí (Václav Lohniský) hnědý plášť, v dalším záběru je však plášť bílý. (M.B)
  • Natáčelo se v Berouně, Hostomicích, Mělníku, Mníšku pod Brdy, Řevnicích, Zdicích, Staré Huti, zámku Dlouhá Lhota a na nádraží v Dobřichovicích. (M.B)
  • Oba představitelé protivníků ze seriálu – Jan Hartl a Jiří Samek – načetli jako audioknihu známý humoristický román „Saturnin“ od Zdeňka Jirotky. Jan Hartl v roce 1990, Jiří Samek v roce 1991. (topi80)

Reklama

Reklama