Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Seriál o kombajneristech? Jeho největším svízelem je fakt, že tehdá to tvůrci patrně mysleli vážně. Leč o tom já nevím nic. Pro mě, pro študáka, který si v době vzniku Kavalérie hrál v uhláku na horníka, je tento seriál humornou vzpomínkou na časy, kdy jsme s kamarády při žních chodívali za barák na pole a nechali se vozit v kombajnech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem viděl poprvé až v roce 2011. Asi z nostalgie (i když jsem jen o rok starší) a proto, že tam není až tak moc propagandy, dávám 3 hvězdy. Sice se v seriálu neustále reší co bude k svačině a proč jídlo není lepší a není ho více (kdo to dnes neřeší, že), či co se má dělat, když je tolik ochotných brigádníků a hektarů málo, ale snad právě proto se dá na to koukat a odpočívat. Navíc, hraje zde celá řada výborných herců. ()

Reklama

Morloth 

všechny recenze uživatele

Seriál je opravdu blboučký. Ono přeci jen natočit něco smysluplného o sklízení polí a roztáhnout to na 7 dílů dá trochu zabrat. Neurazí herecké výkony, režie není z nejhorších. Jenže z hovna bič neupleteš. Dietl opět selhává na poli vztahovém. Nevím jestli mi přišel vtipnější Hartl a Kořínková či Haničinec a Švorcová. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V době vysílání (premiérového) jsem tenhle seriál považoval za nejhorší český seriál všech dob. S odstupem času zůstává sice stále z pohledu kvality u dna, ale některé "polistopadové" seriály se stačily hravě dostat mezi to pomyslné dno a tohle dílo..... Nechám si proto i v hodnocení určitou "rezervu" pro další nové české seriály :) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný. Vyjma hluchejch míst jako Hrušínský pisatel dopisů. Trapná role Hanzlíka. Všichni ku_evníci byli v mém životě daleko inteligentnější než on. Prostě blb s barevnou košilí. Ale naše generace takto žila, čekali jsme na kombajnéry a žně na Vysočině byly krásné. I já jako Hartl byl vedoucí. Ne kombajnérů, ale ožralejch cikánů. To nejde řešit! Nikdo vás neposlechne a každej si dělá co chce. Tento seriál je prakticky důkazem, že ten socialismus nemohl vydržet. A zejména ne v zemědělství. Je to podobné jako Inženýrská odysea. Diváku, pohleď jak nám to nejde a vše se sere! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Ve třetím díle s názvem Hektary se mění průměr řemenů pro kombajn, které Vít Kubánek (Jan Hartl) přebírá ve skladu. Ty, které později přivezl na pole ke kombajnům, byly o poznání větší. (M.B)
  • V epizodě si táta Holeček (Vladimír Menšík), vyslaný na žňovou brigádu jako „krytí zad“ Víťovi (Jan Hartl), čte před spaním román „Chirurg“ od Julije Krelina. Ten pojednává o lékaři, jehož práce mu přináší konflikty, ale zároveň i životní naplnění. (Všežrout)
  • Ve třetí epizodě pojmenované Hektary má na sobě ve skladu jeho vedoucí (Václav Lohniský) hnědý plášť, v dalším záběru je však plášť bílý. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno