Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Seriál je opravdu blboučký. Ono přeci jen natočit něco smysluplného o sklízení polí a roztáhnout to na 7 dílů dá trochu zabrat. Neurazí herecké výkony, režie není z nejhorších. Jenže z hovna bič neupleteš. Dietl opět selhává na poli vztahovém. Nevím jestli mi přišel vtipnější Hartl a Kořínková či Haničinec a Švorcová. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

S odstupem času se z Plechové kavalérie stal úsměvnej (ale pořád stejně debilní – to měla bejt antipropaganda?) normalizační seriál, kterej „kvalitou„ za současnými tzv. nekonečnými normalizačními seriály (Rodinná pouta / Velmi křehké vztahy) a jiným zvěrstvem dost zaostává. Herci si tu dokonce dovolujou hrát a kameraman stát za kamerou a kombajny kombajnovat! ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle nejhorší český seriál všech dob... Myslím si, že jsou horší seriály natočené před rokem 1989. Určitě jsou české seriály, které jsou neporovnatelně horší než PK - na mysli mám zejména produkci nekonečných TV seriálů za posledních pět let. Některé zápletky byly dobré, jiné hodně špatné. Herecké výkony zrovna tak. Hartl se nemusí stydět, že v tom hrál. Nevím, co je špatného na postavě zemědělce. O žádné super propagandistické dílo se taky nejedná. Neškodný seriál, který stačí jednou vidět a který podle mě nikoho a nic neuráží. 45 % ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsme to kdysi žrali já celkem záviděla a ted´nevím jestli Hartlovi kozatou Kořínkovou, nebo Kořínkové ty kozy. Hartl mně celkem vytáčel, jak si nechával nasrat na hlavu. Jo dnes by s něma kapitalisti zametli, že by z nich cucky lítaly. Už se na to raději nedívám neb je mi blujno z toho zpětně. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady normalizačních nutností,tentokrát z prostředí kombajnérů a žní.Napsané to je vcelku ucházejíce,některé postavy jsou opravdu zábavné(Menšík,Filipovský)a některé i zajimavé(Hartl,Hanzlík,Hrušínský)a celkově vše opět drží nad vodou herci.Což je patrné u většiny vynucené socialistické produkce té doby-nebýt velmi kvalitních herců a hereček,nedalo by se dnes na ro dívat a ani pes by po tom neštěkl.Je to opravdu velmi jednoduché téma s místy dost naivními zápletkami,kterému se dnes většina lidí asi bude smát,ale znám mnohem horší a stupidní seriály,než je právě tento.Plecháči to mají u mě za 45%,hlavně kvůli hercům,na které je pořád stejná radost se dívat a i když hrají v tomhle,tak prostě HRAJÍ,což se dnes u seriálové tvorby moc nevidí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Kombajnéři dostávají ke svačině Pacholík, tento výrobek pod stejným názvem je na trhu od 60. let. Pacholík, smetánek, pramen zdraví z Posázaví, Lipánek – podobné svačinové dezerty, obsahující pod jiným jménem prakticky to samé – jedná se o jemný krém ze smetany a tvarohu. (sator)
  • V úvodu prvního dílu, kdy ředitel traktorky konstatuje, že začínají žně, je na kalendáři 26. duben 1978, žně však začínají nejdřív koncem června. (pávek)
  • Úřednici (Táňa Hrivnáková) ulítne při jízdě autem čepeček, aniž na to reaguje nebo se pro něj vrátí. (sator)

Reklama

Reklama