Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Videa (5)

TV spot 3

Recenze (74)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na ta hodnocení, jsem nějak mimo. Ačkoli mám staré české seriály ráda a zkousnu leccos, tohle opravdu ne.Dnes jsem viděla jeden díl na Barrandově a opravdu takový "skvost" jsem nečekala. Možná jsem padla na špatný díl, možná jsem čekala starý dobrý český seriál, ovšem tohle bylo neskutečné. Asi v polovině dílu jsem se ptala sama sebe, o čem že to je. Oplácaná Eva Hudečková vydávaná za pikantní a téměř nedolatelnou slečnu, natvrdlý Hanzlík a odpudivý Štěpánek. Nevím. Snad nejlepší scéna dílu byla ta, kde Ilja Prachař veze ze SRN papoušky a dvojka starých pánů mě bavila.Snad ještě Jan Teplý mi nevadil. Jinak děs. Alespoň pro mě. ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál není vůbec prodchnut nijak drastickou ideologií, odhlédneme-li od faktu, že se jedná o prostředí celnice a tehdy platné zákony, které bylo zkrátka nutné při ježdění přes čáru dodržovat (zvlášť úsměvně působí scéna, v níž si Ilja Prachař veze z NSR dva papoušky, na něž nemá patřičná veterinární potvrzení). Velice příjemné dílko, které si určitě časem najde cestu na televizní obrazovku – tipoval bych, že se s ním jednou vytasí TV Barrandov. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žehlička byla těžká, vedle ní šroubovák. Došlo mi to, ale pozdě." Jak já jsem miloval celní kontroly. Ty nekonečný hodiny strávený na hranicích, kde celníci obětavě bránili socialismus tím, že nacházeli pašovaný valuty pod poklicemi kol. To byla báječná buzerace. Snad se to nevrátí. Ovšem jako připomenutí tehdejší reality je to dokonalý a herecký obsazení je reprezentativní. Navíc každou epizodou prostupuje láska. Ne ta z velkýho filmovýho plátna, ale taková ta cudně socialistická. Jenže mě třeba to škádlení mezi kastelánem a úřednicí z ministerstva vlastně docela bavilo. A dědci maryášníci byli dokonalí. ()

milada008 

všechny recenze uživatele

Seriál natočený podle skutečných příběhů, které se odehráli na státní hranici při službě příslušníků celní správy. Každý jednotlivý díl byl věnován samostatnému případu, včetně jeho konečného vyřešení. Seriál byl sice natočen v období socialismu, ale poměrně věrně popisuje službu celníků na stání hranici ( vím ze své praxe ). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, kterému škodí, že není o lidech, ale o případech. To a rozdílná kvalita jednotlivých epizod, ať už jde o příběh nebo herecké výkony, je důvod, proč seriál příliš nedrží pohromadě. Vyčnívají z něj díky hereckým výkonům Josefa Vinkláře a Rudolfa Hrušínského zejména díly Léto s Venusí a Případ živého muže. Navíc je to zatím zřejmě nejnudnější a po tvůrčí stránce nejvíce odbytý předlistopadovýc seriál, který jsem zkusil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Točilo se v Chebu a Pomezí nad Ohří. (sator)
  • V díle „Muzikantský celník“ hraje Stella Zázvorková maminku Františku Hanusovi, který byl v době natáčení o šest roků starší než ona. (pávek)
  • Točilo se v Bratislavě a na hraničním přechodu Bratislava-Petržalka. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno