Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Což o to, projížďka po Praze to byla pěkná,od krásného Jana Dolanského bych se nechala nejen svézt, ale dokonce i svést:o), ale to je bohužel tak všechno. Já upřímně doufám, že mu už někdo dá nějakou pořádnou roli, protože tady prostě nebylo co hrát. Viktor Preiss je rozený dramatik, takže vážně nechápu, proč se na stará kolena pouštěl do komedie. O ostatních hercích není třeba se zmiňovat, to totiž nejsou žádní herci, jen estrádní televizní figurky. Nudná záležitost, která nad odpadem balancuje na velmi tenkých drátkách. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Už bůhvíkolikátý slabý film, jehož čest zachraňuje Jan Dolanský - a tentokrát také Viktor Preiss. Sledovat tuto dobře sehranou dvojici je natolik příjemné, že to umožňuje dodívat se do konce a tu a tam se dokonce i pousmát. Ale po dvou filmech Martina Kotíka mám dojem, že by na své rámcově dobré nápady měl příště dohlížet už jen jako producent a scénář a režii přenechat někomu jinému. Autorova neschopnost dostat na plátnou jedinou uvěřitelnou ženskou postavu a patřičně dotáhnout každý naznačený gag sráží pod průměr námět, na jehož základě mohl teoreticky vzniknout český Blbec k večeři. 40% ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

tak to bylo pěkné odpoledne,balit dárky a cpát se přitom pohyblivýma obrázkama...nejdřív vánoční příběh,hned na to komedie,dávala jsem si to jako šlehačkový dort,na to zavináče,mňam,jako nějaká těhotná....ale Všechno nejlepší! byl skvělý,skvělý,skvělý filmík ...nenudila jsem se ani chvíli a bavila se královsky....autory neznám,ale ani mě to moc nezajímalo,vybrali herce pro dvě ústřední role k mojí úplné spokojenosti ()

imf 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pánská jízda, horší než většina ostatních českých filmů. Mistr Kotík si ani druhým filmem nenapravuje vizitku a opakovaně dokazuje, že neví co dělá, ať už s tužkou v ruce nebo režijní sesličkou na zadku. Je smutné vidět relativně talentované herce v hlavních rolích, kterak se dusí ve stísněném taxíku a replikách, posunujících rozhovory odnikud nikam. Pravé inferno se ale opakuje v rádoby sitcomových interiérech, kde se řeší dějová vata. A u Kotíka tohle označení můžete brát doslova. Vtipy utekly, nadsázka se odstěhovala na Island a logika si vzala dovolenou. Jinými slovy není jediného důvodu, proč byste s tímhle filmem měli sdílet společný myšlenkový prostor. Pokud tedy nejste sebevrazi. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vemte jednu deci Collateralu a dvě lžíce morálního poselství z Telefonní budky a zalijte to dvěma hektolitry rozžhaveného slizu z Pánské jízdy - a máte komediální hit začátku léta. Je to možná velký skok pro režiséra Kotíka, jenž se od tří chlapů v baráku přesunul k pokusu, který lze nazývat filmem (tzn. žádný plamenomet v lednici, žádné jiskry z televize, žádné humorné vaření večeře a chybí i Dejdar s elegantním panděrem). Ale pořád miniaturní krok pro diváka, jemuž ke štěstí nestačí toporné dialogy, humor na hranici selhání srdce (tetička, pane bože, co ta tetička Jany Hlaváčvové?!) a scénář tak zběsilý, jak jen od autora Pánské jízdy může být. Jediným pozitivem je pro mě Preiss, naopak zamrzí, že Kotík semlel i herecké kvality Jana Dolanského, který koulení očima a trousení trapných hlášek nezvládl ustát. V interiérech se znovu odehrává filmařské peklo, venku se jakž takž daří. Každopádně král české situační komedie je zpátky. A i když mu nepřeju nic zlého, na vás ostatní volám: Kryjte se! :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)
  • Jan Dolanský pro inspiraci k ztvárnění své role před natáčením hodně jezdil taxíkem a vyptával se různých taxikářů. (hippyman)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)

Reklama

Reklama