Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (211)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V kontextu s jedničkou notný postup nahoru. Jennifer Love Hewitt už konečně trochu připomíná Liz, nicméně její linka je opět řádně WFT, takže ve výsledku potěší, že její scény s Breckinem Meyerem byly omezeny na minimum. Sympatický je ale pořád fakt, že nebyl proveden recast, to by bylo mnohem horší. Vrátil se CGI Garfield, živý Odie a jelikož se žlutý ideál sám o sobě docela povedl, byla poměrně vtipně jeho story naroubována na klasiku Marka Twaina Princ a chuďas. To nahradilo zoufalý pokus o scénář z jedničky. Herecky celek dorovnal sólista Billy Connolly a celý zvěřinec skutečných zvířat z panství Carlyle. To posunulo Garfielda 2 do žánru takových filmů jako Babe - galantní prasátko, Jako kočky a psi nebo Šarlotina pavučinka. Tam je mu rozhodně lépe a není to už taková facka do tváře všem fandům stripů, což se bohužel stalo v roce 2004. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad tvurci nemohli myslet vazne, tohle bylo neco otresnyho. Pribeh je klasicky tema zameny, coz obcas staci a mozna, ze by to stacilo i tady, kdyby mel Garfield porad slusny hlasky, coz nema, jenze tvurci sem narvali asi tak miliardu zvirat a to fakt delat nemeli. Deticky mozna budou slintat a ukazovat na pobihajici kravy a kachny, ale pro me to bylo neco otresnyho. A Billy Connolly si tohle fakt nezaslouzil, jeho uloha ve filmu je bud honit Garfielda nebo utikat pred zviratama. Proste trapna krec, pri ktery jsem se ani jednou nezasmal. ()

Reklama

COF_666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo...Chápu že těm kteří komiks neznají by se to mohlo aspon trochu líbit, v nejhorším případě je film alespon nebude otravovat. Ti kteří znají a mají rádi komiksového Garfielda, budou asi mlátit hlavou o stůl. Film není vtipný a do horoucích pekel ho mimo jiné posílá i neskutečný český dabing! Řeči o tom že náš dabing je výborný jsou naprosto mylné - kdysi možná nyní už ne! Garfield jednoznačně zklamal, ale upřímě řečeno už se to dalo po jedničce čekat! ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to prasátko Babe a to mi přišlo docela uhozené. Zvěřinec u bazénu, grilu a s havaj výbavou na sobě je trochu moc. Garfield je legendární ale jestli je tohle pokus o jeho propagaci tak bych řekl, že jde o selhání... pár zábavných scenek, většinou ale vtipky - nevtipky. Na zabití času možná, jako celovečerni film sotva... Nej scéna v závěrečných titulcich. Tím nenabádam aby se člověk na tohle díval a dočkal se ji :-)). Život před a po shlédnutí Garfielda 2 je pořad stejný. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně, po tom, co kritika strhala první filmový počin s Garfieldem v hlavní roli jsem nevěřil tomu, že se objeví jeho pokračování. Diváci však názor s kritiky nesdíleli a film slušně vydělal a bavil nejen děti po celém světě. A jsem rád, že se druhý díl objevil. Bavil jsem se náramně a to i přes to, že kritici opět trousí mezi zuby hanlivá slova. Copak v dnešní době nemůže film POUZE bavit? Zvlášť takový, který je určen hlavně menším divákům? Co na tom, že dějová linka pokulhává, postavy jsou nevyvážené a Jon s Liz nedostali tolik prostoru, kolik by zasloužili? Tento film je tady proto, aby pobavil. Je tady proto, aby se děti smály a rodiče nenudili (hm, přemýšlím, zda se nějaký rodič nudil, pokud si ale pamatuji, sál se bavil NÁRAMNĚ). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Bill Murray nebyl jediným adeptem pro hlas hlavního hrdiny. První volbou byl Lorenzo Music (namluvil postavu Petra Venkmana v kresleném seriálu The Real Ghostbusters. Venkmana si v původním hraném filmu Krotitelé duchů (r. Ivan Reitman, 1984) zahrál právě Bill Murray). Chvíli však měl úlohu v rukou i John Goodman. (imro)
  • Předtím, než Lord Dargis (Billy Connolly) běží za Garfildem a přeskočí zábradlí, má v ruce zbraň. Během přeskoku ji však nemá. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy princ leze z kanálu, odstrčí poklop jen málo. Když ale John (Breckin Meyer) prince vezme do rukou, tak je poklop kanálu mnohem dále. (Mr.Hudson)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama