Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obdazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +herec Viggo Mortensen a postava Eduarda Noriegy, barevný filtr, doba ve které se film odehrává, cákance krve -slabší hudba, žádné oslňující scény/// Tuhle výpravu do Španělska jsem si rád prošel, zvláště když mím průvodcem byl "Aragorn". Ovšem tyhle dva prvky (prostředí a hlavní hrdina) jsou jedinými body, ktreré film udrží v mírném nadprůměru. Šermířské souboje jsou sice fain (už dlouho jsem žádné nevyděl), ale je jich opravdu málo. Stejně tak zde chybý (na historický film) nějaká pořádná válečná vřava. Film tedy určitě nenadchne a ničím vyjímečným neoslní, ale jak říkám, díky tomu, že jsem dlouho historický film na podobné téma neviděl, jsem ochoten přiznat, že mě film zaujal./// Celkem 53%/// ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě tento klasický historicko-dobrodružný snímek sednul. Nevím, zda jde o španělského lidového hrdinu, nebo postavu z nějakého národního komiksu, ale film by tomu odpovídal. Je to jakási přehlídka epizod, velmi obrazově nasnímaná (kontrasty - prosluněné Španělsko v rozkvětu, zablácená Breda a mrazivý Madrid v krizi), plná jasně načrtnutých charakterů a prodchnutá hrdostí, ctí a láskou - osudovou samozřejmě. Ještě zmíním jemnou hudbu, co doslova hladí po uších a ještě jedna věc mě zaujala, film je strašně tichý, z čehož vyplývá, že jestliže nějaká postava zvýší hlas, máto efekt i význam. Jenže je to strašně dlouhé, krátit by se dal snad každý záběr, ideální délka - tak 90 min. ...70% PS: nezapomenu svou oblíbenou doušku u těchto filmů, řemeslo je zde zvládnuto, obraz, šermířské souboje i bitvy, nic nepůsobí trapně jako ve sračce zvané Bathory:-) ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete padnout nudou, jestli jste zvědaví na nekonečné (film má dvě a půl hodiny) žvásty z prostředí dvorských intrik, tak je to film pro vás. Zbytek ruce pryč, protože tenhle film se rozhodně nepovedl a příliš nechápu, jak někdo mohl toto téma takhle zkurvit. Jedna * za realistické předvedení španělského šermu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Během sledování filmu jsem žehlila, což byla chyba. Záhy jsem totiž zjistila, že můj souboj s jedním neposlušným límcem je daleko napínavější než ty, které svádí udatný kapitán. Ten film je sice tak dlouhý, že bych za tu dobu stihla vyžehlit košile celému vojenskému štábu a navrch umlátit žehličkou nepřítele, ale za celé dvě a půl hodiny se ta studená, nevzhledná mazanice nestihla proměnit ve Velasquézovu malbu, spíš byla čím dál tím rozmazanější, zmatenější a nudnější. Asi jsem byla moc natěšená a bláhová iluze, že evropský historický film nepůjde v blátivých stopách svých zámořských bratříčků, tím pádem vybledla dřív, než si to Alatriste zasloužil. Jenže i s oběma očima přivřenýma tak, že nevidím ani binec na stole, mi z toho zůstává zbytečně natahovaný a nudný film připomínající zmačkanou halenku, jenže na rozdíl od té se nedá vyžehlit a složit do nějakého úhledného tvaru. Viggo, tohle si u mě budeš žehlit hodně dlouho. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Pohled na "jatka 30.leté války " v 17.století. Herec Viggo MORTENSEN je zde velmi výrazná postava, dobře ji hraje, ale není schopen sám udělat zázrak. Ačkoliv je scénář napsán podle skutečné postavy a skutečného příběhu, přece tomu chybí duch a dech větší dobrodružnosti. Časté šermířské scény okořeněné i brutalitou nemohou spravit nic na skutečnosti, že dialogy jsou zde nicotné. A na těch (podle mých zkušeností ), stojí a padá úspěch filmu. To se zkrátka nepovedlo - ne více než na průměrné 3*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno