Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

numi 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně skutečný a snadno uvěřitelný film už dlouho nepamatuju. Film stojí na malém počtu osob, které jsou ovšem tak rozdílné, že ta jediná věc, která je spojuje (kokain), z nich dělá karikutury jednoho jediného, odosobnělého a sebezničujícího charakteru, který se utápí buď ve svých malicherných problémech či v naddimenzovaných existencionálních otázkách o bohu a vesmíru. Děj se odehrává na relativně malém počtu lokací, ale dokonce ani koupelna, ve které divák "prožije" snad tři čtvrtiny děje, se neokouká díky výborně na aktuální děj navazáným flashbackům a psychedelickým hrátkám s kamerou, rozostřením a zrcadlem. Celková atmosféra stojí a padá na ostrých a výbušných dialozích a tím pádem na výkonech jednotlivých herců. Slečny herečky dobře vypadají, jsou sexy a nic nekazí, zatímco Chris Evans (méně) a Jason Statham (více) vytahují snímek z banalitních keců do inteligentní debaty o ničem a o všem. Dá-li se to tak ovšem říct. Nebýt přerodu v romatický snímek, těsně před koncem, tak to Hunter Richards mohl dotlouct v docela hodně povedené drama dvou osamělých mužů dvou různých generací. Takhle je dobře budovaný depresivní dojem z podstatné části snímku roztříštěn návalem hořkosladkokyselých emocí v závěru a stejná chuť pak zůstane divákovi na jazyku i při závěrečných titulcích. Škoda, přeškoda. Potenciál byl obrovský. Tři a půl. [únor 2006] ()

nunka 

všechny recenze uživatele

...pre tích, ktorí sa dajú rovnako ako aj ja nachytať názvom filmu...London neznamená Londýn ani dej filmu sa v ňom neodohráva:)...je to film o vzťahoch, kde London ako prototyp ženskej, ktorá sa neuspokojí s tým, čo má a Syde, pre ktorého je verbalizovanie citových pohnútok since fiction riešia samých seba, svoj vzťah, ktorý možno nebol založený na tom, na čom mal byť..bolo komické sledovať prepojenosť a plynulý prechod najklišovitejších cukrových formuliek do intelektuálnych žvástov, ktoré chvíľami mali čo do seba..aj keď sa drvivá väčšina filmu odohrávala v jednej kúpelni, kde si každý chodil po dávku koksu (čo ma nesmierne rozčuľovalo), zapôsobilo na mňa mnoho iných momentov, ktoré prehlušili všetky klišé a priehladné pasáže...koniec koncov v celku vydarené,v mojich očiach nadpriemerný štandard zo skupiny romantických drám a oddychových filmov (3,6/5) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa niekto pustí do filmu plného, doslova preplneného zaujímavými, logickými, no častokrát i úplne nelogickými a zvrátenými dialógmi, ktoré niekedy stoja za pozornosť a za porozmýšľanie. Keď sa k tomu prifarbia reči o vzťahoch, sexe a iné podobné citové i netradičné dialógy, nie je o čom. Na ich pozadí sa nám nenápadne premieta príbeh žiarlivosti, lásky, ktorého súvislosť je najviac vyhrotená až k záveru, o ktorý som sa bál, no neprávom. Statham konečne znovu ukázal, že mu to ide nie len za volantom a s búchačkou v ruke a Evans mu príjemne konkuroval, čím pridávam hviezdičku. Veľmi efektne zahrané. 80%. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a rychle utíkající konverzačka na záchodě jedné rozlučkové párty. Podle pořadí herců na této stránce jsem se bál, že tam vypiplaná kráska Biel bude nejvíc, naštěstí se tak nestalo a když se objeví ke konci, ani mi nevadila. Asi protože si mě předtím film získal skvělým Evansem a Stathamem, který je zatraceně cool i když zrovna neběhá po kamióneh. Na WC rozeberou hodně ujetých i vážnějších témat, ze kterých mi vadily jen ty "boží". No a některé ty flashbacky/vysvětlovačky z paměti také jen tak nevymizí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

London opustila Syda. Není se čemu divit, protože Syd je pouze afektovaný zfetovaný hezounek přesvědčený o tom, že spapal veškerou moudrost světa. Taky přitom všechny (hlavně London) neustále uráží a velmi nepříjemným způsobem na ni žárlí. Syd se však půl roku po rozchodu vetře na rozlučkový večírek s London a ona mu (mezi neustálým otravným mluvením šňupající mládeže) dá (proooč?) druhou šanci. Kdyby v této blbosti nehrál impotentní Jason Staham (používající evidentně účinný prostředek pro růst vlasů), tak bych to ani nedokoukal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu k filmu sa kompletne postarala americká elektronická skupina The Crystal Method. Celkovo zaznie 14 ich skladieb. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama