Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Má právo na hodnocení někdo, kdo nemá ponětí, co to herní série Final Fantasy je? Nebudu tedy hodnotit příběh a' la "nevím, která bije" a zkusím se zaměřit na čistě filmové věci, kvůli kterým přišel film o hvězdičky. Ta první je kupodivu za akci, která se sice tváří značně cool, ale díky střihu se rozpadá na desítky drobných střípků, které podle mě postrádají návaznost a ve svém celku tah a napětí. A ta druhá za jakýsi postromantický klavír, metalový výplach a brumící chorály, které mi jako hudba tentokrát vůbec nesedly (srv. v rámci žánru třeba s "Akirou" nebo "Ghost in the Shell"). Ale těžko říct, být fanda PC série, možná bych i v tom všem našel opodstatnění, takže mé hodnocení berte trochu s rezervou. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hrála jsem skoro rok v kuse Final Fantasy VII, ikdyž nějaký pátek už to bude....Přesto mě film absolutně neoslovil a de facto i nudil. Zamilovala jsem si filmy Silent Hill i Metal gear solid, právě díky znalosti herních předloh, z nichž filmy mnoho připoměli a vystihli, v tomto případě se tak nestalo a tento film u mne nezabodoval ,přestože má k tématu Final Fantasy mnohem blíže, než americký pokus, který měl pěkné zpracování, ale s tematikou Final Fantasy měl společný jen název. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pre môj stý komentár som si schválne vybral tento skvost. Hneď od rpvej minúty je jasné, že sa jedná o dielo určené výhradne fanúšikom, kde sa vôbec nestráca čas nejakým dôkladnejším predstavovaním postáv. Dokonca aj mne človeku FF svetaznalému často robilo problém stíhať s dialógmi, ktoré sa podobali viac svojím herným kolegom ako filmovej rozprávačskej technike rozvíjania deja. Ten začína 2 roky po ukončení bratovražedného honu za zachránením planéty. Človeku čo FF7 hral búši celý čas srdce pri pohľade na hrdinov ktorý mu robili spoločnosť v hre niekoľko stoviek hodín.(už len z tohto sa dá usúdiť, že objektivity by sa u mňa v tomto prípade nenašlo ani za štipku :) ).Animácia je naprosto úžasná aj keď našli by sa aj slabšie miesta. Postavy sa pohybujú prirodzene a sú animované na tej najvyššej možnej úrovni. Boje, ktoých choreografia a dinamickosť musia nadchnúť aj nezainteresovaného človeka, teda pod podmeinkou, že sa nebude snažit pozerať sa na ne len cez prizmu reálne možného. Najmä Cloudove sôboje a to najmä boj s Bahamuthom a Shepirothom sú úplne dychvyrážajúce. Pre fanúšikov žánru povinnosť a istý plný počet a pre tých ostatných vizuálne orgie. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu mě velice potěšil, kde se píše: Pojďte se ještě jednou vypravit do světa, který jste si zamilovali. Jde o sen. Něco, nad čím nemá smysl přemýšlet. Film dominuje ve všech stránkách, grafice, hudbě, postavičkami jako Cloud, Sephiroth, Tifa, Vincent apod. s vynikajícím soubojem proti Bahamutovy. Film si myslím stojí i pro vidění pro ty, co hru nehráli. Já osobně jsem viděl dříve film, ale to je vedlejší:-) Pro hráče Final Fantasy povinnost vidět:-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O legendárnej hre, pre konzoly Sony Play Station, "Final Fantasy" som už samozrejme počul, ale nikdy som nenašiel čas a trpezlivosť si ju zahrať. Možno aj preto som bol v príbehu tohto filmu úplne stratený. Ale vôbec mi to nevadí. I tak som veľmi spokojný. Pretože to čo som videl, môžem označiť ako animované vizuálne orgie. Strhujúca akcia, dymanické súboje, úchvatné prostredia, dokonalé detaily... všetko výborne nazvučené a zvýraznené dobre zvolenou hudbou. Japonci sú v tomto proste machri. "Final Fantasy VII" som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami, čo ešte viacej umocnilo celkový dojem. **** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Oblečení i vlasy Tifi Lockhard se od hry změnilo, podobně jako u Clouda či Yuffie. U Tifi to prý bylo z toho důvodu, že v sukni nemohly být vytvořeny její bojové triky bez toho, aby divákovi neukázali její spodní prádlo a fanoušci by pak film neoznačovali jako echi (Japonské animované seriály, kde často ukazují převážně dívky ve spodním prádle). Její vlassy pak byly zkráceny z důvodu obtíží při animaci a simulaci jejich pohybu. (Mayki)
  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)
  • Film dostal v roce 2005 ocenění "Maria Award" na mezinárodním festivalu Cinema de Catalunya a v roce 2007 ocenění nejlepší animace na American Anime Awards. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama