Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jak do topadne, když do školní skupiny dáte excelentní studenty, ty průměrné a ty, co jenom machrují? Jako tenhle film. Spojovací linka jednotlivých příběhů tu moc nefunguje a nedává smysl (stejně jako spousta věcí v jednotlivých povídkách), takže se radši zaměřmě na jednotlivé příběhy. Pro mě nejlepší je ta s videochatem/Skypem - jako jediná obsahuje sympatické a trochu inteligentní postavy, má dobré lekačky a fajn pointu. Pro tenhle formát ideální. Líbila se mi i úvodní povídka of chvíle, kdy se v ní objeví ona divná dívčina. Zbytek povídek je nic moc a zapomenutelná. Celý film trpí tím, že pohledu z první osoby se za chvíli přejíte, navíc většina postav je strašně nesympatická a klišoidní - parta rozjívaných výrostků, co jedou na party, parta sexistických blbečků, co chystají sex party, nudný a hloupý novomanželský pár atd. U takových postav je mi jedna, jestli zemřou hnusnou smrtí. 50 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Found footage in Found footage? To je jako by člověk v záchvatu padoucnice spolkl vysokorychlostního Big Johna v tělové barvě.. Epilog: slova fuck, shit, či Jesus rámují kreténské video, kterých přibude na YouTube za den veletucet. Strach ne, kozy ano. Tape No.1: to nejlepší na začátek, aneb sexuchtivím mladíkům bude sáno něco jiného, než by si představovali. Atmosférické, dobrý konec, s trochou skromnosti a fantazie kozy ano. Tape No.2: Video z dovolené, léčka na heterosexuála a bohužel i na diváka. Nuda, za kterou, se nechce věřit, stál Ti West. Kozy jen v podprsence. Tape No.3: Cravenův Shocker vraždí v lesích (vskutku originální lokace). Vše skončí dřív, než začne, což bylo nakonec dobře. Kozy jen v náznaku. Tape No.4: Pár lekaček, kdy spodky mají asi nejblíže k hnědavému zabarvení. Kozy ano a hned několikrát. Tape No.5: Strašidelný dům, létající kultisti, porušování dopravních předpisů na železničním přejezdu. Žádné kozy! Pokud bych měl najít nějaké společné jmenovatele, tak jsou to nevýrazné pointy a samozřejmě divácký pocit, že projíždí na zuřícím býku zlomem San Andreas zrovinka v okamžiku, kdy se Kalifornie rozhodla odtrhnout od Spojených Států. Nedá se říct, že bych žánr found footage nějak bytostně nesnášel, nicméně pokud by byla kompilace V/H/S jeho labutí písní, kapesník bych nehledal.. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábery na partiu chalanov, ktorí len tak blbnú a neskôr sa vlámu do opusteného baráku, kladúce si za cieľ film nejakým spôsobom ohraničovať hodnotiť nebudem, pretože neplnia svoj účel, chýba im logika aj vysvetlenie, a hlavne to nie je film. Je to len súhrn scénok, ktorý tam v rámci akej takej kompaktnosti byť proste musel. Film celkovo je značne nesúrodý, kvalita poviedok nevyrovnaná a dohromady je z toho jeden veľký chaos. Niektoré ale stoja zato ... “Amateur Night"- Alebo to najlepšie na celom filme. Originálne, napínavé, brutálne. A tá pointa SPOILER! Bosorka? To ako vážne?! Koniec SPOILERU. 100% ... “Second Honeymoon"- Práca pána Westa od ktorej som čakal najviac, moje očakávania úplne nenaplnila, ale nemyslím, že by to bolo jeho zaváhaním Snaha rozprávať príbeh tam bola a záver by dokázal vyvolať emócie, doplatil ale na krátku stopáž. Ale aj tak; Ti West je najzaujímavejší súčasný hororový režisér. Pred ním už je len veľký Jaume. 70% ... "Tuesday the 17th"- Shit. Na celej poviedke sa mi páčil jeden gore a to ho ani poriadne nebolo vidieť (bodanie do čela). 40% ... “The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger"- Ďalšia zaujímavá vec, ktorej ublížil nedostatok priestoru. A mimochodom, hlavnú postavu vytvorila značne roztomilá Helen Rogers, ktorá na ČSFD úplne chýba (http://www.imdb.com/name/nm3621345/). 70% ... "10/31/98"- Spočiatku sa mi to nepáčilo; herecké výkony až komicky amatérske a príliš veľa smiechu, no potom sa to rozbehlo a Radio Silence (tiež mimo databáze) nám naservírovali takú kopu nápadov, že sa ich segment dá považovať za dôstojné zakončenie VHS ako celku. 70% ... Na záver: Amateur Night je najlepšia poviedka filmu, zvyšok je ďaleko za ňou, no až na Utorok sedemnásteho ani raz úplne pod priemerom. Jednotliví režiséri dostali málo priestoru a to sa podpísalo aj na budovaní napätia a snahe strašiť, a vďaka tomu a nefunkčným pojítkam jednotlivých epizód, sa teda prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, aj keď matematicky mi to vychádza inak. Pozerať to na časti, ako samostatné krátkometrážne filmy každý večer pred spaním, asi by som sa priklonil skôr k štvorhviezdičkovému hodnoteniu. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Treba sa hneď zmieriť s tým, že sympatickú postavu v tomto kvázi originálnom nízkorozpočtovom hororíku len tak nenájdete, vlastne ju nenájdete vôbec. Mládež chce len fuckovať a súložiť, čo je síce to isté, ale v tom prvom prípade hovorím skôr o ich spôsobe hovorovej komunikácie. Pointou prekvapí druhá poviedka, určitý strach naženú posledné dve, ale skutočne nejde o ten typ horou, po ktorom by ste sa báli prejsť cez chodbu na WC. Príbehy spája téma podrazov na kamarátoch/partneroch a ukazovanie ženských pŕs na kameru. Či ide o ambiciózne dielo poukazujúce na povrchnosť mládeže (rozumej až do tridsiatky, aj tak tu všetci žijú ako teenageri), je dosť diskutabilné, ale aspoň V/H/S ponúka nejaký ten vlastný pohľad na vec a má aj svoju tvár. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama