Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šesté řadě se mi nejvíce líbila ta epizoda, jak nám představila dvě kamarádky - Petru a Annu. Zápletka je jednoduchá, Anna si půjčí Petřin telefon (bez jejího vědomí) a projde jí zprávy na Facebooku. Během toho ale zjistí, že Petra je ve skutečnosti sériová vražedkyně. Místo toho, aby šla na policii se rozhodne, že o tom vytvoří true crime seriál pro Netflix a celé to končí plot twistem, kdy se ukáže, že Anna je ve skutečnosti mimozemšťan a poučení z příběhu je, že technologie a Netflix jsou zlo. Ne, sorry, takový díl v šesté řadě není a celé jsem si to vymyslel. Nicméně kdyby tam takovýhle díl byl, asi by mě to nepřekvapilo. Charlie Brooker zhruba jede takovýhle WTF style. ()

Pet 510 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle serie se fakt moc nepovedla. Od Black Mirror mam pomerne vysoka ocekavani, pri nejmensim cekam, ze nam alespon nektere epizody prinesou mind fuck moment, idealne jeste s  presahem do aktualniho spolecenskeho tematu. To nenastalo ani u jedne epizody tehle sezony, ktera nam prinesla sice poutavy, ale predvidatelny a prumerny pribeh bez presahu at best (2,3) a pomerne nudny a celkem debilni pribeh at worst (1,4,5).  Nejde ani tak o to, ze by klasicke black mirror prvky nebyly pritomne, ony tam byly, ale pracovalo se s nima spatne. Loch Henry treba nabizi aktualni tema fascinace true crime, ale pracuje s nim tak povrchne, ze na konci divaka nemrazi a nedonuti ho premyslet na tim, ze hltat dokumenty o seriovych vrazich je tak trosku fucked up. Joan is Awful a Beyond the Sea se zase ocividne snazi o mind fuck moment, jenomze to hrozne rozbourava predvidatelnost a taky ohranost pribehu. V tomhle ohledu se mi vlastne docela libila Mazey Day, protoze takovou chujovinu jsem aspon necekal. Celkove tahle sezona zabavi, ale neprinese momenty, o kterych bych mel tendenci nejak dal premyslet. ()

Reklama

atiratha 

všechny recenze uživatele

V šesté řadě jsme došli do fáze, kdy se z Black Mirror - antologického seriálu o tom, co nám současná i brzy budoucí technologie může vzít, dostáváme do Věřte, nevěřte nebo Krajních mezí. S výjimkou první epizody jsou všechny příběh stavěné tak, aby hrály na nostalgickou strunu. Proč se Beyond the Sea odehrává v jakési alternativní minulosti? Takový příběh by byl klidně možný i v blízké budoucnosti, ba uvěřitelnější. O Mazey Day už se toho napsalo hodně. Vlkodlačí plot twist, to do Black Mirror vážně nepatří. No a Demon 79 už vysloveně vplouvá do teritoria Twilight Zone. Joan is Awful možná není nejlepší epizodou BM, kterou jsme tu kdy měli, ale alespoň používá známé elementy - možnost diváka ztotožnit se se situací, kdy nás technologie přivede existenčně do úzkých. Nejedná se o vysloveně špatné nebo špatně natočené příběhy, ale převážně nejde o Black Mirror. Na šestou řadu jsme čekali dlouho, ale asi nastává čas už BM uložit k ledu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série - (7/10). Black Mirror patří k seriálům, které tady jsou s námi už opravdu dlouho. První série měla premiéru v roce 2012 a od té doby prošel seriál nemalým vývojem. Jednak už dokázal nejednou svým fanouškům vyrazit dech, ale i tak trochu vytvořil nový subžánr, ke kterému se pak jeho konkurenti chtěli přiblížit. Seriál, který ukazuje místy velice znepokojivou budoucnost, ovlivněnou pokrokem lidstva v oblasti digitálních technologií a dalších vychytávek. Cením, že tvůrci počkali, než přejde Covid a potom vydali tento pro diváky hůře stravitelný seriál. Black Mirror patří mezi seriály, které sleduji nejdelší dobu. Takže se řadí mezi takové veterány, které mají místo hluboko v mém srdci, jako třeba Simpsonovi. Jsem tady s Black Mirror od první série a už i mi malinko přijde, že této antologii začíná docházet dech. Dokázala mi nespočetněkrát sebrat slova z úst. Tento seriál není rozhodně ten typ, který by se řadil mezi "binge". Po jednom dílu si musíte dát minimálně den pauzu, abyste to dokázali vstřebat. Tohle je hodně silný šálek kávy i pro otrlého fanouška, protože to prostě zasahuje do přítomnosti. Šestá série předvedla velmi nekonzistentní kvalitu dílů a šla velmi experimentální cestou. Některé díly se dle mého názoru odklonily i od samotné podstaty tohoto seriálu a to podle mě není moc dobře. Black Mirror se pyšnilo statutem, který si vybudovalo za více než dekádu a tento odkaz byl touto sérií trochu pošlapán. Z celkových 5 dílů považuji za opravdu povedené pouhopouhé 2 díly - Loch Henry a Beyond the Sea. Tyto díly symbolizují to, co na Black Mirror všichni milujeme. Silný zážitek, který pak divák musí rozdýchávat několik dní. Ostatní díly patřily buď k tomu průměrnému, avšak bez Black Mirror nádechu - Demon 79. Nebo to bylo Black Mirror, ale velmi slabé - Joan Is Awful. Pak je tady kapitola sama o sobě, která patří k tomu nejhoršímu, co tvůrci kdy vydali - Mazey Day. Celkově se jedná o spíš průměrnou sérii. Protože jsme dostali 2 výborné díly a poté 3 o dost slabší díly. Celkově si začínám myslet, že tvůrcům začínají docházet nápady a proto přicházejí s alternativními verzemi tohoto seriálu - viz. Red Mirror. Ovšem pořád si myslím, že má Black Mirror do budoucnosti co nabídnout. Nejlepší epizoda: Loch Henry (S06E02) ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černé zrcadlo nesleduji a zkusil jsem tedy 6. Sérii. Měla to ale spíš být nějaká horová antologie, do konceptu asi zapadal 1 a 3 díl a ty mě nebavily. Za to mě bavil ten díl u jezera Lochnes a pronásledována celebrita. Démon 79 se taky dal. Jelikož nejsem věrný fanoušek BM, tak mi odklon od sci-fi tématu nevadil, ba naopak.... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Seriál „The Callow Years“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu seriálu Národní hymna (2011), ve které se jmenuje premiér Spojeného Království Michael Callow (Rory Kinnear). (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama