Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono po pěti nabouchanejch sérií už těžko vymýšlet origo-techno příběh, ale přesto se opět pár kousků vešlo. První tři tradičně. Čtvrtá Mazey Dayová byla i pro mne né moc povedenej úlet s nadpřirozenou bytostí. TOPEM je za mě Démon79, i když si také říkám jestli to úplně patří mezi Black Mirror. Rozsekalo mě s jakou lehkostí a rytmy sedmdesátek předvedli ukázkovou psycho analýzu nevinnému člověku, z kterého mávnutím kladívka uděláte masového vraha. Navíc kouzelné, protože to byla nakonec ta přijatelnéjší varianta v dané době a místě. Jak se říká, pokud máte imaginárního kamaráda jste blázen, pokud na něj věří miliarda lidí, je to náboženství.  PS: to nejlepší, co kdy přišlo z Ruska je tetris a Boney M - Rasputin :D ()

playboxguest

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi hvězdné obsazení dvou epizod, líbilo se mi využití témat sériových vrahů, na tom já si ujíždím, nicméně ani jedna epizoda nepřinesla úplnou wtf pointu, jak jsem u black mirror zvyklá, vše bylo celkem předvídatelné a tak je šestá série jednoznačně ta nejslabší. Rozhodně neobsahuje ani jednu epizodu, u které bych si řekla, tak tohle asi nikdy nezapomenu, zatímco v každé předchozí vždy ten jeden díl mám (The Entire History of You,  White Christmas, Shut Up and Dance a San Junipero, USS Callister a Black Museum, Striking Vipers). Loch Henry jednoznačně nejlepší díl, za ním atmosférou Beyond the Sea, Joan a Démon chvilkama celkem pobavili, Joan mě dokonce znejistila při pomyšlení, jak lehkomyslně odklikávám podmínky, což je přesně jeden z těch vzorců, které mám na tvorbě BM ráda. Mazey Day nejslabší a nejnepovedenější z celku. Joan - 60%, Henry - 80%, Beyond The Sea 70%, Mazey - 30%, Demon - 50%... Jako celek 60% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám tuhle pětici označovat jako Black Mirror. To, že tu někdo řekne San Junipero a odkáže na robopsa vůbec nic neznamená. Mnohem víc to celou dobu působilo jako nepoužité nápady z Kabinetu kuriozit Guillerma Del Tora, než BM. Nebavilo mě to. Joan je hrozná a Loch Henry jestě jakž takž drží, ale zbytek? Co to sakra bylo? ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

Shizle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně poslední a taky nejhůře hodnocená série Black Mirror. Hodnocení nechápu, každý z dílů má zajímavou pointu a řekl bych, že až na čtvrtou epizodu, jsou i kvalitativně dost konzistentní. Celkově se v šesté sérii pracuje s nepravděpodobnými situacemi, což jsem zjistil, že mi do konceptu BM hodně sedí. Nejvíc kontroverzní díly Loch Henry a Demon 79, trochu obchází pojetí seriálu a vypouští dnes již signifikantní varování před neprozkoumanou technologií, za to jsem však já jedině rád, protože poslední "technologicky zaměřené" epizody mi většinou přišly slabší. Zejména mi vadí občasné čerpání, párkrát až přebírání nápadů ze starších dílů, kterého si v poslední době hodně všímám. Epizoda Beyond the Sea, ve mně dodnes nejvíce rezonuje, a to i přes lehce přestřelenou stopáž. Nejslabší, čtvrtý díl selhává zejména v tempu, události se dějí, a to bez jakékoliv logiky. Příběh a metafora v něm schovaná mě bavila, bohužel však není epizoda technicky zvládnutá a v téhle kombinaci není výsledek něco, co byste si zapamatovali. Celá série za mě ale vyniká hlavně vizuálně a herecky, technická stránka poslední epizody je vrcholem dnešní Netflixovské produkce. Šestá sezóna jako celek je však solidní pokračování seriálu, nedávejte na zdejší hodnocení. Nejlepší epizody: Beyond the Sea, Loch Henry, Demon 79 Nejhorší epizoda: Mazey Day ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)
  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)
  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama