Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Shizle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně poslední a taky nejhůře hodnocená série Black Mirror. Hodnocení nechápu, každý z dílů má zajímavou pointu a řekl bych, že až na čtvrtou epizodu, jsou i kvalitativně dost konzistentní. Celkově se v šesté sérii pracuje s nepravděpodobnými situacemi, což jsem zjistil, že mi do konceptu BM hodně sedí. Nejvíc kontroverzní díly Loch Henry a Demon 79, trochu obchází pojetí seriálu a vypouští dnes již signifikantní varování před neprozkoumanou technologií, za to jsem však já jedině rád, protože poslední "technologicky zaměřené" epizody mi většinou přišly slabší. Zejména mi vadí občasné čerpání, párkrát až přebírání nápadů ze starších dílů, kterého si v poslední době hodně všímám. Epizoda Beyond the Sea, ve mně dodnes nejvíce rezonuje, a to i přes lehce přestřelenou stopáž. Nejslabší, čtvrtý díl selhává zejména v tempu, události se dějí, a to bez jakékoliv logiky. Příběh a metafora v něm schovaná mě bavila, bohužel však není epizoda technicky zvládnutá a v téhle kombinaci není výsledek něco, co byste si zapamatovali. Celá série za mě ale vyniká hlavně vizuálně a herecky, technická stránka poslední epizody je vrcholem dnešní Netflixovské produkce. Šestá sezóna jako celek je však solidní pokračování seriálu, nedávejte na zdejší hodnocení. Nejlepší epizody: Beyond the Sea, Loch Henry, Demon 79 Nejhorší epizoda: Mazey Day ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černé zrcadlo nesleduji a zkusil jsem tedy 6. Sérii. Měla to ale spíš být nějaká horová antologie, do konceptu asi zapadal 1 a 3 díl a ty mě nebavily. Za to mě bavil ten díl u jezera Lochnes a pronásledována celebrita. Démon 79 se taky dal. Jelikož nejsem věrný fanoušek BM, tak mi odklon od sci-fi tématu nevadil, ba naopak.... ()

Reklama

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Je vidno, že po prebratí NF to ide od desiatim k piatim, zatiaľ bola pre nich vrcholom jednoznačne len ich premiérová tretia séria. S4 je dosť rozporuplná, krátka, do istej miery nudná a priemerná. Po S4 som dúfal, že sa zlepšia resp. ak vôbec bude nejaká ďalšia séria, bohužiaľ prišiel zdá sa na psa mráz = S5 "nie je" Black Mirror. Aby som to trocha poopravil, je to BM len z časti, 2/5 epizód zapadajú do konceptu viac typického pre túto sériu príbehov. A z týchto dvoch, aspoň ako-takých epizód, je jedna epizóda celkom kravina (čo sa týka princípu príbehu) a druhá epizóda je skôr taká "výplň", ktorá by medzi ostatnými lepšími epizódami (v lepších sériách) vôbec nevytŕčala z radu ale skôr by pekne zapadala a držala krok, suma sumárum priemerne dobrá epizóda. Ostatné epizódy pôsobia, akoby boli vyňaté z iných žánrových epizódnych seriálov, niečo podobné, ako Beyond belief alebo Tales from the Crypt, ale taktiež samo o sebe pôsobia dosť šablonovito priemerne (najmä E05 a E06 sú neuveriteľné hľúposti, ktoré by mali patriť akurát tak do Scobby-doo). ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na stvorhviezdie sa mi pacili len prva a posledna epizoda. Tentokrat sa Black Mirror nedrzi strikne moznych negativnych dopadov ludskych "vydobytkov", ci mozneho sci-fi smeru pokroku, ale si sem-tam aj uleti, co nie kazdy divak ocenil. A to v druhej, stvrtej a piatej epizode. Prihadzujem polhviezdie, pretoze tieto netradicne britske poviedky si zasluzia svoje miesto a urcite sa tesim na dalsiu seriu. Snad bude "on-going" a teda pokracovat stale. :) Odporucam. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)
  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno